Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Karl Bohm och Alexander Angelin representerade Gais fram till nyligen – nu är duon klar för Utsiktens BK. Bild: Bildbyrån
Karl Bohm och Alexander Angelin representerade Gais fram till nyligen – nu är duon klar för Utsiktens BK. Bild: Bildbyrån

Duon klar för Utsikten: "En perfekt start på satsningen"

För drygt en månad sedan lämnade Karl Bohm och Alexander Angelin Gais.
Nu har duon skrivit på för Utsiktens BK.
– En perfekt start på den satsning vi vill göra, säger sportchef Bosko Orovic.

I måndags kunde GP avslöja att Utsiktens BK har gjort klart med en ny storsponsor och delägare i Benjamin von Jahf, vd:n och grundaren av det Göteborgsbaserade bemanningsföretaget EHRAB Gruppen.

Von Jahf är nära att köpa 49 procent av klubben och kommer till Utsikten med målet är att nå allsvenskan inom fem år.

LÄS MER: Utsiktens BK ska göra egen tv-serie

Det första steget i satsningen på att ta kliv upp i seriesystemet togs under onsdagskvällen då förre Gais-tränaren Bosko Orovic presenterades som ny sportchef i klubben.

Och det ser ut att komma mer inom kort. Nu i spelartruppen.

Enligt vad GP erfar ska nämligen ytteranfallaren Karl Bohm och försvararen Alexander Angelin vara nära att skriva på för division 1-klubben.

Senare under torsdagen bekräftade Utsiktens BK de båda värvningarna. Kontrakten är skrivna över två år.

– Det här är två skickliga spelare. En perfekt start på den satsning vi vill göra. När vi diskuterade framtid med dem känns det som man pratar med två spelare som kommer hem. Både Karl och ”Ange” har spelat flera år i klubben tidigare och har goda minnen härifrån, säger sportchef Bosko Orovic till klubbens hemsida.

Karl Bohm om flytten:

– Det är ett spännande projekt på gång och det skall bli kul att se vad framtiden ger, både för klubben och mig själv. Det var egentligen inget att tveka på.

I och med flytten till Utsikten fortsätter Bohm och Angelin att följas åt.

LÄS MER: Företagare köper 49 procent av Utsiktens BK

De spelade tillsammans i Utsiktens BK fram till 2017 – då med Bosko Orovic som tränare. De gjorde en halv säsong i BK Häcken våren 2018 – innan de återigen återförenades med Orovic i Gais sommaren samma år. De blev kvar i Grönsvart fram till för sent som för en månad sedan. Alexander Angelins kontrakt gick då ut och förlängdes aldrig. Karl Bohm hade avtal över 2020, men en option om att bryta kontraktet fanns inbakat, något Gais tillsammans med spelaren valde att utnyttja.

LÄS MER: Fick lämna Gais – här är Bosko Orovics nya uppdrag

"Nu efter säsongen 2019 hade båda parter möjlighet att bryta kontraktet och man har i samförstånd kommit överens om att göra så", meddelade Gais i samband med uppbrottet.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.