Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: CARL SANDIN
Bild: CARL SANDIN

Duon föreslås ta plats i Blåvitts styrelse

IFK Göteborg förändrar i styrelsen.
Jonas Henriksson valdes in på det extra årsmötet i höstas. Nu presenterar klubbens valberedning ytterligare två personer för nyval: Tidigare F16-förbundskaptenen Marie Svensson och Serneke-chefen Fredrik Karlsson är kandidaterna som föreslås.

Det börjar närma sig årsmötestider i Göteborgs fotbollsföreningar. Den 9 mars bjuder IFK Göteborg in sina medlemmar till möte.

Inför årsmötet presenterar nu klubbens valberedning, bestående av ordförande Fredrik Abrahamsson, Marcus Toremar och Jörgen Wistrand, sina förslag på nya styrelsemedlemmar.

Det är sedan tidigare klart att Jonas Henriksson, som har historik i Blåvitt både som spelare, försäljningschef och ungdomstränare, ersätter Kennet Andersson i styrelsen. Andersson som har tagit hand om rollen som sportchef.

LÄS MER: Beskedet: Blåvitt-ordföranden ställer upp för omval

Henriksson valdes på det extra insatta årsmötet som hölls i november. Men han blir inte det enda nya ansiktet i styrelsen 2020.

"Blåvit sedan barnsben"

Inför det ordinarie årsmötet föreslår valberedningen ytterligare två nyval. Kandidaterna som föreslås är Marie Svensson, 50, som är före detta förbundskapten för F16-landslaget och även har varit verksam som instruktör på fotbollsakademin i Kalmar.

– Jag har varit blåvit sedan barnsben och ser verkligen fram emot att få bidra med mina erfarenheter och det jag kan, säger Marie Svensson, som själv också har erfarenhet som spelare och ledare på elitnivå, till klubbens hemsida.

LÄS MER: Kvalhjälten föreslås ta plats i Blåvitts styrelse

Namn nummer två som presenteras är Fredrik Karlsson, 40. Karlsson jobbar som affärsutvecklingschef på Serneke Sverige AB och har även uppdrag som ekonomichef och revisor på cv:t.

– Jag har varit nära Blåvitt under en längre tid och ser nu fram emot att på ännu närmare håll hjälpa föreningen till att fortsätta utvecklas. IFK Göteborg är inne i en intressant period och jag hoppas att min kompetens inom ekonomi och även inom den kommersiella sidan ska bidra till att utvecklingen fortsätter, säger Karlsson.

Det är sedan tidigare känt att ledamoten Andreas Johansson valt att inte ställa upp för omval.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.