Dumpades av Gais – klar för rivalen: "Känns jättebra"

Jesper Ljung dumpades av Gais – nu är han klar för Häcken. – Det känns jättebra, smickrande att få uppdraget, säger han.

ANNONS
|

Ljung fick inte förlängt kontrakt med Gais där han var assisterande tränare. Detta då han inte har kommit överens med huvudtränaren, Benjamin Westman.

– Det är inte så att vi har bråkat eller varit i konflikt. Vi har en professionell hållning till arbetet där bägge två gjort sitt yttersta för att Gais ska vinna fotbollsmatcher. Men jag och Benjamin pratar inte samma språk när det gäller fotboll. Det är en naturlig skilsmässa, sa han till GT.

Sista arbetsdagen för Gais skulle han göra sista november men Jesper Ljung har redan hittat ett nytt jobb. Han är klar som ny huvudtränare för Häckens U19-lag.

ANNONS

– Jodå, det är korrekt, säger han.

Känslan nu?

– Jag visste ju att vi skulle gå skilda vägar, jag och Gais. Det här känns jättebra och smickrande att få uppdraget. Jag har ju haft kontakt med Häcken under tiden, en bra sådan. Jag har ju både spelat här och varit här som ledare tidigare.

För sex år sedan hade Jesper Ljung exakt den post som han snart tar över igen. Att återvända till Häcken är lite som att ”komma hem”.

– Det är bara för mig att gå rätt in. Jag känner de flesta och vet hur saker fungerar. Nu är det bara rätt in smeten och köra igen.

Hur ska det bli att träna juniorer igen?

– För mig är det inte så stor skillnad mot ”vuxna” spelare. Jag vill alltid driva utveckling och få spelare att oavsett ålder utvecklas.

ANNONS