Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Dubbla segrar för Jitex

Jitex vinner en match – men än bättre: 912 åskådare. Det betyder extra tillskott i kassan.

I veckan fick Jitex beskedet från sponsorn Mölndals energi: För varje åskådare som betalar inträde till mötet med Umeå på nationaldagen skänker vi 100 extra kronor till klubben.

Det gick alldeles lysande.

– Det är fantastiskt. Det blev en riktig dubbeleffekt, säger klubbdirektören Anders Holmven efter 2–1-vinsten mot Umeå och 912 åskådare runt Åbyvallen.

Han och det styrande gänget i Jitex har fått lite ordning i ekonomin. De försenade lönerna trillade in på spelarnas konton tidigare i veckan – och nästa månad kommer bidrag från Svensk Elitfotboll.

– Det betyder att vi kan andas lite, har säkrat juli och augusti. Dessutom gör den här publiksiffran att vi kanske har ytterligare en månad fixad, säger Holmven.

Än vet Jitex inte exakt hur många kronor det blir.

– Vi får se exakt hur många som betalade inträde, men vi tror mellan 500 och 600, säger en strålande glad Holmven.

På planen var det extra roligt är det att se Annica Sjölunds framsteg. Åländskan hade bara spelat två gånger 30 minuter efter den svåra korsbandsskadan – och visste inte riktigt var formen fanns. Stefan Rehn såg exempelvis oroligt på när EM-organisationen tidigare i veckan bjöd in till en finsk plojmatch mot medierna – och Annica satsade för fullt i gassande sol.

Hon vill verkligen med den finska truppen i EM. Två mål i går – ettan dundrade hon in med högern i 28:e minuten, tvåan med samma doja i den 50:e var ännu snyggare!

Sjölund kom utifrån med fart, bröt in i mitten och smekte upp segerbollen i bortre krysset. Ett riktigt klassmål, med andra ord.

– Synd bara att det inte finns på tv, säger Anders Holmven i Jitex.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.