Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Dubbla comebacker – slutade med tunga skador

Mot BP var Alexander Leksell och Dardan Rexhepi tillbaka i Gais matchtrupp. Men det blev ingen långvarig comeback för någon av spelarna – båda fick lämna Stockholm skadade.

Alexander Leksell har under en tid dragits med en knäskada och Dardan Rexhepi har missat två matcher på grund av sjukdom. Mot Brommapojkarna var både försvararen och anfallsstjärnan tillbaka i Patrik Ingelstens matchtrupp. Men det blev inte någon långvarig comeback för någon av spelarna. 

Rexhepi skulle ha startat matchen men tvingades kasta in handduken på uppvärmningen. 

– Han fick en känning i baksidan under uppvärmningen och beslutade själv att han tyckte det var dumt att chansa och starta, säger tränare Patrik Ingelsten.  

Det hade ingenting med hans tidigare sjukdom att göra? 

– Han har ju varit krasslig i en vecka och det är möjligt att det blev en reaktion efter det nu när han ansträngde sig. Men det är ingenting jag vet med säkerhet att det har påverkat, så det vill jag egentligen inte uttala mig om. Det som är säkert är att han fick en känning i baksidan, därför valde vi att inte spela honom. 

Hur allvarlig skadan är kan inte Ingelsten svara på än. 

– Nej, vi får se. Det här får undersökas vidare i morgon, sedan blir det måndag innan 48 timmar har gått och blödningen har lagt sig, vi får se vad vi får för svar i nästa vecka. 

Alexander Leksell kom till spel i matchen och tog i avstängde Niclas Anderséns frånvaro platsen som vänsterback i startelvan.

– Han var så gott som felfri. Han gjorde det riktigt bra defensivt, framåt blev det lite svårare för honom att komma fram till inläggslägen och så där, med tanke på att det blev lite sida för hans högerfot, men på det stora hela gjorde han det riktigt bra. 

Men det blev bara 45 minuter för försvararen. 

– Han fick en känning i ett muskelfäste vid knäet. Han kände att han inte riktigt kunde ge max i löpningarna, då var det inte lämpligt att fortsätta utan bättre att kliva av. 

Är det den gamla skadan som spökar? 

– Ja, han sa att det var lite på samma ställe som han har haft ont tidigare. Mer än så kan jag inte säga.