Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: MICHAEL ERICHSEN
Bild: MICHAEL ERICHSEN

Dubbelt Göteborg FC i Algarve cup

Peter Gerhardssons trupp till Algarve cup är presenterad.
Med finns Göteborg FC:s Elin Rubensson och Julia Zigiotti Olme – samtidigt som Fridolina Rolfö petas.

Bayern München-anfallaren Fridolina Rolfö är tillbaka i spel, men får inte plats i fotbollslandslagets trupp till Algarve Cup om ett par veckor.

Någon petning av konkurrensmässiga skäl handlar det dock inte om.

– Vi bedömer att hon behöver mer speltid. Det är en spelare som vi vill ha med framöver. Hon har haft lite skadeproblem men spelade 30 minuter i går (söndag), så vi hoppas att hon till matcherna mot Tyskland och Österrike ska vara i bra slag, säger Sveriges förbundskapten Peter Gerhardsson.

Fridolina Rolfö missade matchen mot Sydafrika på grund av en lårskada. I helgen spelade hon en halvtimme i en träningsmatch med Bayern München, men hon får ändå inte plats i truppen.

– Hon har en bit kvar för att prestera i Algarve. Men hon är i en väldigt bra klubb som är involverad både i toppstriden i Bundesliga och som är med i Champions League, så hon kommer att få bra träning ändå. Jag hoppas att hon kan vara uttagningsbar till matcherna mot Tyskland och Österrike (6 april och 9 april).

Däremot får GFC-duon Elin Rubensson och Julia Zigiotti Olme chansen i Gerhardssons trupp.

Ingen Banusic

Inte heller Marija Banusic, som efter ett Kinaäventyr debuterade för franska Montpellier förra helgen, finns med.

– Hon gjorde tio minuter i sin första match, men det har varit väldigt lite speltid under lång tid nu. Hon har haft lite olika klubbyten och så vidare, men om hon presterar i Montpellier är hon självklart aktuell för VM, säger Peter Gerhardsson.

Hedvig Lindahl och Nilla Fischer, normalt sett givna i en VM-trupp, är däremot tillbaka i laget efter att ha tillåtits stå över den senaste landslagssamlingen.

Algarve Cup spelas 25 februari–6 mars. Sverige möter Schweiz den 27 februari och Portugal den 1 mars. Placeringsmatcher spelas sedan den 6 mars.

Truppen till Algarve Cup:

Målvakter:

Hedvig Lindahl, Chelsea, Zecira Musovic, Rosengård, Cajsa Andersson, Piteå.

Försvarare:

Sandra Adolfsson, Vittsjö, Jonna Andersson, Chelsea, Nathalie Björn, Rosengård, Mia Carlsson, Kristianstad, Magdalena Eriksson, Chelsea, Nilla Fischer, Wolfsburg, Hanna Glas, Paris Saint-Germain, Amanda Ilestedt, Potsdam, Linda Sembrant, Montpellier.

Mittfältare/anfallare:

Anna Anvegård, Växjö, Kosovare Asllani, Linköping, Stina Blackstenius, Linköping, Hanna Folkesson, Djurgården, Lina Hurtig, Linköping, Sofia Jakobsson, Montpellier, Madelen Janogy, Piteå, Mimmi Larsson, Linköping, Elin Rubensson, Göteborg, Olivia Schough, Djurgården, Caroline Seger, Rosengård, Julia Zigiotti Olme, Göteborg.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.