Drabbad av ovanliga sjukdomen: ”Kunde slutat annorlunda”

Liverpools före detta mittfältskugge Jay Spearing drabbades av en ovanlig sjukdom på julafton. Efter händelsen skickar han en uppmaning till sina följare.
– Gå och kolla upp er om något är fel, skriver engelsmannen på sociala medier.

ANNONS
|

Jay Spearing hade en turbulent julafton. Efter att ha tagit blodprover som inte riktigt såg ut som de skulle, tvingades engelsmannen uppsöka sjukhus.

– Efter tester med klubben blev jag uppmanad att ta mig till sjukhuset. Jag var timmar/dagar från att råka ut för något som kallas Addissonkris, skriver han på sin Instagram.

Efter fler tester diagnostiserades Spearing med sjukdomen Addisons sjukdom vilket är en ovanlig sjukdom. Enligt BBC registreras omkring 300 fall av sjukdomen per år i Storbritannien, vilket Sportbladet rapporterar.

Efter det hela reflekterade Spearing tillbaka på händelsen och skickade ett budskap till sina följare:

ANNONS

– När jag tänker tillbaka så har jag ignorerat symtomerna i min kropp. Hade det inte varit för min fru som övertalade mig att kolla upp mig hade saker kunnat sluta väldigt annorlunda.

Han fortsätter:

– Slutsats: Känner ni att något i kroppen är annorlunda, oavsett hur litet det är, gå och kolla upp det!

Jay Spearing spelade över 50 matcher för Liverpool. Numera är han ungdomstränare i klubben.

Fakta: Addisons sjukdom

Addisons sjukdom innebär att du har brist på flera livsviktiga hormoner från binjurarna. Sjukdomen går inte över, men med behandling kan du oftast leva som du gjorde innan du blev sjuk. Behandlingen består av tabletter som ersätter bristen på hormonerna kortisol och aldosteron.

Addisonkris: Kommer oftast i samband med en infektion med feber eller en allvarlig kroppsskada. Vid sådana tillfällen behöver kroppen extra kortisol, vilket binjurarna då inte kan producera.

Källa: 1177.

LÄS MER:Djibril Cissé dyker upp som modell för Lidl

LÄS MER:VM-succén klar för Liverpool – för rekordsumma

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS