Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Drömstart för Zlatan – slog till direkt i premiären

Det blev en drömstart för Zlatan Ibrahimovic i United-tröjan. Mål direkt för supersvensken som nu nätat i sex olika ligor. ”Zlatan är ingen vanlig spelare”, twittrar Gary Lineker.

Den nu 34-årige svensken blixtrade stundtals under den första halvleken. Men United gjorde en blek insats och Zlatan hade svårt att få några bollar att jobba på. Under första 45 minuterna nuddade han bollen endast 19 gånger.
Men United skulle ta ledningen och gjorde det på ett riktigt turmål. Juan Mata som sägs vara på väg bort från klubben enligt engelska medier, snappade upp en bakåtpassning, tog sin egen retur och fick öppet mål.

I den andra halvleken var det dags för en annan ganska utskälld spelare. Wayne Rooney har haft en tuff sommar med ett ganska svagt EM-slutspel för England och har varit ifrågasatt. Mot Bournemouth fick han chansen och gjorde inget misstag.
Antonio Valencia hittade Antony Martial som fick rejäl snedträff, bollen gick dock perfekt till Rooney som enkelt kunde nicka in bollen bakom Artur Boruc.
Ett tungt mål för hemmalaget som hade gjort en väldigt bra match fram till 2-0.

Kort efter målet fick Zlatan drömläge på frispark. Men Boruc stod i vägen den gången, bara minuter efteråt fick Zlatan bollen på nytt, avancerade ett par meter innan han borrade in bollen bakom Artur Boruc.

Målet var hans första i Premier League och med det har han nätat i sex olika ligor – samt gjort mål i debuten i både Serie A, La Liga, Ligue 1 och Premier League.
”Med de flesta utländska spelarna så tar det tid att anpassa sig till Premier League. Ibrahimovic är dock ingen vanlig spelare”, twittrar Gary Lineker.

Inför premiären har Zlatan varit lite ifrågasatt. Många har undrat om han skulle kunna tagga till för en bortamatch mot lilla Bournemouth i premiären. Efter målet passade en United-ikon, Rio Ferdinand på att twittra lite ironiskt.
”Kan Ibra göra det på en kall och blöt natt i Burnley?”,

Bournemouth fick lite live i matchen när högerbacken Adam Smith vände in från sin kant och dundrade in bollen bakom David de Gea. Men Bournemouth lyckades inte skapa mer än så och United spelade mest av matchen.

På bänken satt José Mourinho och njöt, på läktaren sjöng de dryga 1 000 tillresta United-fansen Zlatans namn. För Zlatan var det en vanlig dag på jobbet som slutade med det han är i Manchester för att göra.
– Allt handlar om att vinna, sa Zlatan inför matchen till Sky Sports.