Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/8

Drömmål när Öis vann derbyt – kräftgången fortsätter för Gais

Gais började säsongen lysande men har därefter fallit ihop totalt. För Öis är det snarare raka motsatsen och efter segern i derbyt är de rödblå nu tre poäng före de grönsvarta.
– Det är otroligt skönt, säger Fredrik Andersson.
– Det är tungt, väldigt tungt, säger August Wängberg.

Det svänger fort i sportens värld.

Efter de första fem omgångarna var Gais med i den absoluta tabelltoppen och hade fått en flygande start på säsongen. Samtidigt hade den nya tränarduon i Öis, Dane Ivarsson och Johan Mattsson, fått en blytung inledning.

De rödblåa var jumbo i serien. Och spelet såg inte ut att riktigt stämma.

Men i derbyt mot Gais, ett par månader senare, skulle Öis vinna tack vare Anton Andreassons drömträff. En drömträff som betydde matchens enda mål och som gjorde att Öis tog klivet ifrån Gais och nu är tre poäng före lokalrivalen efter 14 omgångar.

LÄS MER: Gais Stefan Jacobsson efter tunga derbyförlusten

Något helt annat än hur det var efter säsongens inledning.

– Vi jobbar stenhårt varje träning och vi har väldigt tydliga riktlinjer. Vi är i en process och det kommer att ta tid, det har vi varit väldigt tydliga med mot varandra sedan starten. Det går inte alltid spikrakt uppåt. Det går lite upp, lite ner men så länge det går åt rätt håll då är det bra, säger matchhjälten Anton Andreasson och fortsätter:

– Nu är det roligt att gå till träningen.

LÄS MER: GP betygsätter – de var bäst i Öis och Gais i derbyt

Fredrik Andersson som fick hålla nollan i derbyt var lika nöjd han.

– Det är otroligt skönt! Det är kul att vi gör en bra match och att vi fick fira med fansen, säger han.

Lite längre bort sitter Dane Ivarsson och pustar ut på en stol.

– Man ser hur mycket det här glädjer andra människor och det går inte obemärkt förbi. Man blir väldigt glad och framförallt för prestationen vi gör och hur vi genomför matchen, säger han.

LÄS MER: Andreasson efter drömmålet och segern i derbyt mot Gais

Känns det som det har vänt lite för er?

– Jag har sagt hela tiden att när vi gör detta då försöker vi göra det ordentligt. Vi fick en tung start men har under hela året levererat det vi hade hoppats även när vi inte räckte till början. Det är ett led i det här och jag är jätteglad att vi kan kontrollera matcher som vi nu gör.

Men resultaten är viktiga?

– Ja, du måste få resultat för att ha en fortsatt tro på det du gör. Känslan är att spelarna hela tiden varit extremt ödmjuka och tagit åt sig allt vi kastat åt dem. Jag är jättenöjd med vad spelarna gör i vardagen.

LÄS MER: Stefan Jacobsson om Gais havererade poängform

Desto tyngre hos Gais

Men ja.

Om det nu går bättre för Öis efter den tunga starten så är det raka motsatsen hos Gais. För efter den tunga starten har de grönsvarta inte alls fått till det och endast tagit fyra poäng av de 30 senast möjliga.

– Det är tungt, väldigt tungt, säger August Wängberg och fortsätter:

– Jag tycker alla jobbar och sliter otroligt bra. Sedan kommer vi väl inte helt upp i nivå, inget av lagen har superklara chanser. De har en period och vi har många klara chanser i slutet. Det är en jämn match. Men det grinar emot oss.

Är ni värda mer?

– Ja, det tycker jag.

LÄS MER: Öis Dane Ivarsson svarar på kritiken mot värvningsstrategin

Grozdanic: ”Känns bajs just nu”

Emin Grozdanic tar vid:

– Det är tungt. Vi har haft den här tuffa perioden. Det här skulle vara vår comeback. Det blev som det blev. Vi förlorade. Just nu känns det bara bajs.

– Öis gör det bra. De håller bollen bra och är duktiga på spelvändningar. Vi låter dem komma in i matchen för lätt.

Jonas Lindberg som var bäst av spelarna i Gais hade även han svårt att sätta ord på känslorna efter ännu en match utan en seger.

– Det är klart det är tungt att förlora. Det är tungt att förlora alla matcher, men visst gör det ont att förlora mot Öis. Jag tycker det är lite tungt att förlora på sättet vi gör. Där vi lät dem styra och ställa i delar av matchen, även om jag tycker att vi hade ett bra kontringsspel och fick ner dem i slutet. Men jag tycker att vi ska styra och ställa lite mer.

– Det blir lite upp och ner. Vi hade velat ha lite mer styrande anfallsspel och skapa lite mer.

Fakta: Så startade Öis och Gais

Öis: (3-4-3) Fredrik Andersson – Jonathan Azulay, Marcus Haglind Sangré, Anton Lans – Hampus Dahlqvist (90, Arvid Brorsson), Anel Rashkaj (68, Eric Nohlgren), Lukas Browning, Anton Andreasson (85, William Svensson) – Daniel Paulson, Ailton Almeida (68, Elias Gustafson), Ajdin Zeljkovic (85, Hannes Sahlin).

Gais: (4-3-3) Mathias Karlsson – August Wängberg, Daniel Hultqvist, Emin Grozdanic, Malkolm Moenza – Boris Lumbana, Jonas Lindberg, Adam Egnell (87, Aiden Harvey) – Johan Andersson (60, Viktor Alexandersson), Daniel Sterner (68, Adnan Maric), Julius Lindberg (60, Niklas Andersen).

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.