Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Drömmål av Häckens Daleho Irandust – från egen planhalva

Han gjorde det som tolvåring. Mot Sirius var det dags igen. Daleho Irandust sköt ett närmast omöjligt mål från egen planhalva – en het kandidat till årets mål i allsvenskan redan i omgång 3.
– Jag får säga att det är en okej träff, säger han.

Sjutton minuter hade gått. Efter en bollvinst på egen planhalva sneglade Daleho Irandust under sin lockiga lugg och såg att Lukas Jonsson i Sirius mål var en bit ut. Han chansade. Sekunder senare låg Jonsson i en hög vid en stolpen och bollen var i mål bakom honom.

– Oj, oj, oj, oj, oj! Irandust gör mål från egen planhalva, utbrast Dplays kommentator Petra Svensson.

Hon var inte den enda som var förvånad. Det var inte ett läge – egentligen. Men med sitt andra mål för säsongen har Daleho Irandust gjort sin karriärs troligtvis snyggaste mål någonsin, redan som 22-åring.

– Jag tänker varför inte ge det ett försök. Han stod långt ut, jag vet att han måste springa bakåt. Sedan drar jag till den. Det är en bra träff. Jag har en bra träff på bollen. Folk kanske inte har tänkt det innan men det visar jag nu, säger han.

Har du gjort något liknande innan?

– Ja, senast var väl när jag 12-13. Jag trodde den skulle gå utanför men den skruvar sig bra in.

Är det karriärens snyggaste mål?

– Jag får väl sätta upp det som topp-tre i alla fall. Det är det snyggaste på högst nivå jag gjort. Men just nu är jag mest bitter för att vi inte går härifrån med tre poäng.

Ja, för trots drömmålet blev det ännu en oavgjord tillställning för Häcken, som tappade både 1-0 och 2-1 till slutresultatet 2-2.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.