Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Drömlottning för Sverige i U21-EM

Det lär bli tufft att upprepa guldet från 2015. Men Sverige fick ändå en bra grupp U21-EM i Polen i sommar. I gruppen får Sverige spela mot värdnationen Polen, Slovakien och England. – England är alltid speciellt för Sverige att möta, säger förbundskapten Håkan Ericson.

Efter en riktig målexplosion mot Kroatien blev Sverige klart för U21-EM i Polen i sommar. På torsdagskvällen skedde lottningen till sommarens turnering och förbundskapten Håkan Ericson var på plats i Krakow för att följa vilka Sverige får möta.

2015 blev det EM-guld för landslaget men det lär bli tufft att försvara för Ericsons killar i sommar.
– Det är tuffa grupper överhuvudtaget när man i princip måste vinna gruppen, men det är klart om man kollar på de andra grupperna så finns det i alla fall någon som kändes ännu mer tuff, säger Ericson till Svenska Fotbollförbundet.

Trots vinsten i senaste mästerskapet så är Sverige rankat som sjunde lag och fanns i den tredje seedingsgruppen och lottades in i grupp A och får möta hemmanationen Polen, Slovakien och England.
– Slovakien kan vi inte så mycket om än så länge, men det är imponerande att ha slagit ut båda Holland och Turkiet, och de gjorde väldigt mycket mål, säger Ericson.

Gruppsegraren i de tre grupperna plus den bästa grupptvåan kvalificerar sig för semifinal. Turneringen spelas mellan 16 juni och 30 juni i Polen.

Ericson hoppas att den "gula väggen", som de svenska fansen kommit att kallas, kan hjälpa laget till nya framgångar.
– Det var en av framgångsfaktorerna förra EM. Det var den gula väggen som bara växte. Kan vi få ett liknande stöd eller ännu mer så kan det öka våra chanser.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.