Drömlott för Zlatan – får återvända

ANNONS
|

Saint-Étienne blir Manchester United och Zlatansmotståndare i Europa Leagues sextondelsfinal, en lottning som fick den franska klubben att uttrycka sig så här på Twitter:

Zlatan återvänder därmed för första gången till Frankrike med sitt nya klubblag efter att han lämnade PSG i somras, där han spenderade fyrasäsonger.

Just Saint-Étienne var något av ett favoritmotstånd för Zlatan under åren i Ligue 1, totalt 14 mål stod svensken mot laget, vilket är fler än han gjort mot något annat motstånd under karriären.

En finalplats står nog inte bara högt upp på klubbens önskelista utan även för Zlatan. Finalen spelas nämligen på Friends Arena i Stockholm.

ANNONS

För en annan som säkerligen drömmer om en final i Stockholm, John Guidetti, blev det en tuff lottning. Hans Celta Vigo ställs mot ukrainska storklubben Sjachtar Donetsk.

Övriga blågula inslag i turneringen är Oscar Wendt vars Borussia Mönchengladbach ställs mot Fiorentina samt svensklaget FC Köpenhamn med Robin Olsen, Erik Johansson, Ludwig Augustinsson, Per Nilsson och Mikael Antonsson som får möta bulgariska Ludogorets.

16 och 23 februari är speldatumen för sextondelsfinalerna.

Fakta: Sextondelsfinalerna

Athletic Bilbao–Apoel Nicosia.

Legia Warszawa–Ajax.

Anderlecht–Zenit St Petersburg.

Astra–Genk.

Manchester United–St Etienne.

Villarreal–Roma.

Ludogorets–FC Köpenhamn.

Celta Vigo–Sjachtar Donetsk.

Olympiakos–Osmanlispor.

Gent–Tottenham.

Rostov–Sparta Prag.

Krasnodar–Fenerbahce.

Mönchengladbach–Fiorentina.

AZ Alkmaar–Lyon.

Hapoel Beer Sheva–Besiktas.

Paok–Schalke.

Speldatum: Sextondelsfinaler den 16 och 23 februari. Åttondelsfinaler den 9 och 16 mars. Kvartsfinaler den 13 och 20 april. Semifinaler den 4 och 11 maj. Final – på Friends Arena i Stockholm – den 24 maj.

ANNONS