Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/8

Dråpligt självmål och rött kort när Öis föll mot HIF

Daniel Paulson tände gnistan – men fick sedan rött kort.
Efter en händelserik andra halvlek, med sprucken målnolla framåt, ett dråpligt självmål av Arvid Brorsson och en utvisad kapten inkasserade Öis andra raka förlusten i superettan.
– Det suger just nu, säger Arvid Brorsson.

Prestationen mot Öster i premiären var slätstruken och då slutade det med förlust 0–1. Mot Helsingborgs IF ville Öis studsa tillbaka – det blev det inte mycket av.

Spelmässigt var det förvisso i perioder ett fall framåt – ändå slutade det med förlust 1–4. Det här efter att HIF tagit ledningen genom Viktor Lundberg redan efter sex minuter och sedan utökat det resultatmässiga övertaget i en svängig andra halvlek där det bjöds på både rött kort och mål åt båda håll.

– Det suger just nu, det är inte kul att förlora. Man vill vinna alla matcher. Helsingborg är effektiva och vi är … det blir konstigt att säga att vi inte gör en dålig match när vi förlorar med 1–4, men de gör mål på sina chanser, säger Arvid Brorsson och fortsätter:

– Jag tycker ändå att vi är mycket bättre i dag än mot Öster. Då spelade vi mycket runt, i dag är vi mer direkta när vi är mer på deras planhalva. Vi låter deras backlinje jobba lite mer, vilket vi pratade om i veckan. Det är positivt i alla fall.

LÄS MER: Öis tränare Dane Ivarsson var bollkalle på Jitex premiär i Elitettan

För mittbackens del blev det en olycklig dag på jobbet.

Vid underläge 0–1 i den andra halvleken ställde Helsingborg om snabbt. Wilhelm Loeper, som låg bakom det mesta för HIF framåt, slog ett hårt inspel som Brorsson försökte ta undan, men i stället för att rensa styrde han in bollen i eget nät. Fredrik Andersson kunde inget göra.

LÄS MER: Öis Ailton Almeidas pappa har gått bort

Och precis som mot Öster släppte Rödblått in baklängesmål i samband med att en spelare fick behandling vid sidan. När Brorsson petade in 0–2 var Anton Lans ur spel.

– Jag tycker vi borde ha samlat ihop det bättre redan från början när Lans var borta ... , säger Brorsson.

Brorsson om motgången: ”I morgon är en ny dag”

– När inspelet väl kom sprang jag så snabbt jag kunde, men det var olyckligt. Man får titta på matchen och lära och se vad vi kan göra bättre och vad vi gjorde bra. Sedan är det bara upp på hästen igen.

Hur går man vidare efter den typen av misstag?

– Det suger såklart. Men jag känner mig ändå så trygg liksom. I morgon är det en ny dag. Då är det bara göra sitt bästa igen.

LÄS MER: Mardrömsschema väntar för Öis

Mot Öster hade Öis svårt att skapa chanser. Det hade bortalaget även mot HIF. Men strax efter att Brorsson styrt bollen i eget nät tändes hoppet när Daniel Paulson tog sig fram och skickade in 1–2. Lagets första mål i superettan 2021.

– Då var vi på gång. Jag tycker att vi skulle ha haft en straff där också. Så det var tillfälligheter. Om jag hade lyckats bryta ut det där inspelet till hörna och om vi fått en straff där i stället ... men ah, man ska inte ta något ifrån dem heller. De är stabila. De blir bra i år, säger Brorsson.

Paulson fick syna röda kortet

Nerven i matchen blev inte långvarig.

LÄS MER: Dane Ivarsson frisk efter covid-19 – leder Öis mot Helsingborg

Bara minuter efter att Paulson reducerat till 1–2 fick kaptenen sitt andra gula kort i matchen. Öis fick därmed avsluta bortapremiären med en man färre på plan.

I numerärt överläge kunde Helsingborg ta tillvara på ytorna lite bättre. Viktor Lundberg prickade in 3–1 ur snäv vinkel. Brandur Hendriksson stängde matchen genom att göra 4–1.

Öis inkasserade andra raka förlusten och är sist i tabellen så här långt.

Arvid Brorsson är dock inte orolig.

– Det var som förra året. Då kryssade vi massa. Börjar vi vinna går det fort. Vilket man såg förra sommaren. Det är ett långt race. Det som har varit har varit. Det är bara att vara i nuet.

Fakta: Så startade Öis

(3-4-3) Fredrik Andersson – Arvid Brorsson, Marcus Haglind Sangré, Anton Lans (Anton Andreasson, 68) – Hampus Dahlqvist (Aydarus Abukar, 87), Anel Rashkaj (Arvid Sigurdsson, 81), Lukas Browning, Jonathan Azulay – Herman Sjögrell (Hannes Sahlin, 81), Daniel Paulson, Ajdin Zeljkovic (William Svensson, 81).

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.