Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Dortmunds ilska: "Blev behandlade som djur"

Borussia Dortmund tvingades spela dagen efter attacken mot lagets spelarbuss. Nu rasar klubbens spelare mot Uefa. – Vi känner oss behandlade som djur, säger mittbacken Sokratis Papastathopoulos.

I tisdags utsattes Borussia Dortmunds spelarbuss för en attack, då flera explosioner inträffade i närheten av bussen när laget var på väg till hemmamötet i Champions League-kvartsfinalen. Mittbacken Marc Bartra skadades och tvingades föras till sjukhus med ett benbrott. Matchen, den ställdes in och flyttades i stället fram ett dygn. 

När det väl var dags för spel vann Monaco med 3-2. Men borde matchen ha spelats så tätt in på händelserna? Inte om man frågar den tyska klubben. Efteråt var flera spelare ute och svingade mot Uefa. 

– Uefa måste förstå att vi inte är djur. Vi är människor med familjer och barn. Jag är glad över att alla överhuvudtaget lever, sa Sokratis Papastathopoulos till media efter matchen. 

Och nu överväger Dortmund att lämna in en protest. 

– Vi kommer att prata med vår ordförande och vår tränare. Men vi har ingen lösning. Jag känner mig behandlad som ett djur och ingen människa. De som inte var där kan inte förstå hur jobbigt det var för oss, säger försvararen. 

"Det är en katastrof" 

I samband med stormötet mellan Bayern München och Real Madrid var det förhöjd säkerhet. Spanjorernas mittfältare, Toni Kroos, ställer sig frågande till att det överhuvudtaget spelades matcher. 

– Det är en katastrof av Uefa. Vi fick höra om det efter den sista avslutande träningen. Och det faktum att Dortmund tvingades till att spela så snabbt är inte rättvist. Jag kan inte själv sätta ord på det som hänt eftersom det inte är något jag upplevt. Men jag kan tänka mig att det tar lite längre tid än en dag att bearbeta en sådan historia, säger Kroos, enligt Bild.