Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Alexander Isak. Bild: Bildbyrån.

Dortmund sparkar Tuchel

Trots tredjeplatsen i Bundesliga och säkrad Champions League-plats sparkar Borussia Dortmund sin tränare Thomas Tuchel. Anledningen tros vara en spricka mellan 43-åringen och den tyska klubben sportchef och ordförande.

Thomas Tuchel tog över den gulsvarta klubben efter att Jurgen Klopp lämnat. Precis som sin föregångare kom han från Mainz innan han tog över Dortmund.

Efter två säsongen är dock sejouren i klassikerklubben över. Den primära anledningen spekuleras vara den konflikt som rått mellan Tuchel  den sportsliga ledningen med ordföranden Hans-Joachim Watzke och sportchefen Michael Zorc i spetesen.

”Jag är tacksam för två spännande, vackra och händelserika år. Det är synd att jag inte får fortsätta”, skriver Tuchel själv på Twitter.

Klyftan i klubben aktualiserades i samband med värvningen av AIK:s Alexander Isak. Ett nyförvärv som tränaren inte ställde sig bakom. Den svenske talangen har även fått lite speltid under våren. Kanske kan tränarrockaden innebära att Isak kommer närmare spel i den tyska storklubben.

Borussia Dortmund slutade trea i Bundesliga efter seriesuveränen Bayern Munchen och nykomlingarna RB Leipzig.

Någon ersättare är ännu inte klar.