Domstolen: Maradonas kropp måste bevaras

Fotbollslegendaren Diego Maradonas kropp måste bevaras, om det skulle behöva göras faderskapstest, det har en Argentinsk domstol beslutat enligt Reuters.

ANNONS
|

Den 25 november dog Diego Armando Maradona i sitt hem i Argentina. Maradona anses av många vara den bästa fotbollsspelaren genom tiderna och efter sin död hyllades Maradona världen över och i Argentina utlystes tre dagars landssorg.

Någon dag efter sin död begravdes Maradona under en privat ceremoni utanför Buenos Aires.

LÄS MER:Kaotiska scener – tusentals vill se Maradonas kista

Nu har en domstol i Argentina bestämt att legendarens kropp måste bevaras och inte vid ett senare tillfälle får kremeras, det skriver Reuters.

Sex personer säger sig vara barn till Maradona

Anledningen är att en arvsprocess efter Maradona pågår i Argentina och utöver hans fem barn (fyra i Argentina och ett Italien) är det sex personer som säger sig vara barn till legendaren. Av den anledningen måste kroppen bevaras, om hans DNA skulle behövas i ett faderskapsmål

ANNONS

LÄS MER:Barnen jagar Maradonas miljoner: "Vansinnigt"

Enligt Reuters hävdar Maradonas advokat att det redan finns DNA sparat från Maradona men trots det har domstolen nu alltså beslutat att kroppen måste bevaras.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS