Domaren snodde huvudrollen

|

Jo, Blåvitt förlorade men premiären mot Örebro var ändå en befrielse.

Jag somnade i soffan när Halmstad spelade 0–0 mot Kalmar i lördags, jag hoppades på att somna under NorrköpingGais, därför var det befriande att nu få se en riktig fotbollsmatch.

Åtminstone i 51 minuter.

Sedan ville Daniel Stålhammar ha huvudrollen.

För er som inte är bekanta med namnet kan jag berätta att han är domare.

Efter 51 minuter gav han Kalle Svensson hans andra gula kort, det var inte ens frispark i min regelbok, en 50/50-situation där Svensson föll, där Haddad föll och Stålhammar med – för lockelsen att dra rött snabbt.

Jonas Olsson var återhållsamt vansinnig över beslutet.

– Svensk fotboll kan inte sluta med att alla spelar på konstgräs och att vi tar bort kampmomentet, var hans upprop.

Jag ställer upp på det.

Det blev massor av kamp och vissa sköna linjer, Örebro blir ett topplag, det vågar jag lova, IFK Göteborg också, om inställningen är den här under 30 omgångar.

Det finns en del detaljer som måste korrigeras, den oskyldige Kalle Svensson gjorde inget stabilt intryck så länge han fanns kvar på Ullevis nya fantastiska gräs. Robin Söder passade inte alls på högerkanten, möjligen är det inställningen det är fel på i hans fall, han kanske tycker som jag: som släpande anfallare skulle IFK Göteborg få ut mer av Söder.

Där finns nyförvärvet Andreas Drugge som var riktigt bra.

Men det saknas något längst fram, den rätta tyngden, mängden eller vad det nu kan vara.

Örebro såg farligare ut i sina attacker, ÖSK fyllde på mer fler spelare i straffområdet i attackerna.

Stålhammar kunde möjligen lättad konstatera att det inte verkade spela så stor roll att IFK Göteborg tvingades avsluta matchen med tio man. Utom möjligen vid det tillfälle Andreas Haddad avgjorde matchen. Från straffpunkten sköt han segermålet i krysset och det är naturligtvis lättare att försvara sig mot sådant med två ordinarie mittbackar.

Skall Örebros status som ett allsvenskt topplag 2011 ifrågasättas så är det för uppträdandet de avslutande 20 minuterna. Med en man mer och ledning bör matchen kunna dödas, spelarna för att utföra det uppdraget finns, Nordin Gerzic, Alejandro Bedoya och Andreas Haddad.

Ja, så har vi mittbacken Michael Almebäck också. Han var bäst på plan.