Domaren Mark Clattenburg om mardrömsspelarna: ”Han klämde mina bollar”

Domare får utstå mycket spott och spe i sitt yrke. Nu berättar den tidigare Premier League–domaren Mark Clattenburg om fem mardrömsspelare han mött i karriären. Craig Bellamy var en av spelarna som fanns med på listan.
– Han var en mardröm att döma, säger Clattenburg till Daily Mail.

ANNONS
|

Domaren Mark Clattenburg lämnade Premier League 2017 då han flyttade till Saudiarabien. Där blev det två år innan han numera bedriver sitt dömande i Kina.

Under sin tid i Europa hann han bland annat med att döma EM-, Champions League- och FA Cup-final 2016. Samma år utsågs han också till världens bästa domare.

I brittiska Daily Mail berättar nu den rutinerade domare om de fem värsta spelarna han har mött på i sin karriär.

Och det är inga smickrande ord Clattenburg beskriver spelarna med.

LÄS MER: Zlatan flyttas – efter sommaren

Han börjar med Craig Bellamy som har ett förflutet i bland annat Manchester City.

ANNONS

– Jag visste att vår relation var ansträngd när han klämde mina bollar i tunneln på Etihad, och då menar jag inte matchbollarna. Det var ett skämt, tror jag, jag tog det som det i alla fall men det fanns en del historia där. Varför? Det går antagligen tillbaka till december 2009 när Manchester City besökte Bolton och jag visade ut honom, säger Clattenburg.

Roy Keane annorlunda på fotbollsplanen

Han fortsätter med Manchester United-ikonen Roy Keane.

– Jag måste börja med att säga att jag arbetade med Roy för ITV under VM 2018, han var en gentleman att vara runt. Ett bevis på att spelare kan vara annorlunda på och vid sidan av planen. Men på plan var han svår att hantera. Du visste aldrig om han skulle explodera eller göra något vidrigt.

LÄS MER: Zlatan uppges lämna Milan

Även den tyske målvaktsprofilen Jens Lehmann, med förflutet i Arsenal, får sig en släng av sleven.

– Han var bara så irriterande, och han slutade aldrig. Han var en av de eländiga spelarna som gnällde om allt och alla. Om bollen var rund, då gnällde han. Om bollen var vit, då gnällde han. Jag tänkte bara: "Snälla, kom igen".

Förutom dessa tre herrar fanns även portugisen Pepe och nigerianen John Obi Mikel med på listan.

ANNONS

LÄS MER: Bryants pilot inte drogpåverkad

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS