Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Doldisen som är med Blåvitt i Finland

Med barn på väg och knäskador i anfallet får ungtuppen Andreas Öhman följa med IFK Göteborgs seniortrupp till Helsingfors. - Det är lite nervöst, säger 18-åringen.

För två år sedan kom Andreas Öhman till IFK Göteborg från värmländska Carlstad United för att ta en plats i klubbens U19-lag. Nu har han letat sig hela vägen upp till truppen som ska möta HJK Helsingfors på torsdagen. 

- Det är första gången så det är lite nervöst när det är en så viktig match, säger han.

Klivet från junior och reservlagsfotboll kom plötsligt för värmlänningen med Askim som moderklubb. Under försäsongen var han med och tränade en del med seniorlaget men sedan dess har han inte synts till på Jörgen Lennartsson träningspass. Matchen mot Helsingfors blir hans första i IFK Göteborgs seniorlagstrupp.

-  Det är absolut jättekul att vara med. Det är ett kvitto på att man har gjort det bra. Min vår har känts bra. Jag har spelat lite överallt, på innermittfältet, yttermittfältet och som högerback, säger han. 

Han tar upp platsen som 19:man i truppen, vilket betyder att det inte blir någon speltid såvida inte någon spelare tvingas kasta in handduken. Men Öhman är nöjd ändå. 

- Det är kul att vara här. Tränarna nerifrån har sagt lycka till och de här har sagt att det bara är att köra på och visa upp sig, säger han.

På flygresan till Helsingfors satt han bredvid försvarsbjässen Thomas Rogne. Norrmannen verkar ha sparat de goda råden till träningsplanen. 

- Vi sov båda två så det blev en snabb resa, ler Öhman och fortsätter:

- De är jättesnälla. Det har varit lätt att komma in i det.