Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Djuric pånyttfödd efter tränarbytet: "Gynnat mig"

Mot Öster var det inget snack – Dusan Djuric gjorde lite som han ville på planen. Det enda som saknades var ett mål. – Jag var sugen på att spela, säger han.

Den tekniske liraren besitter en extremt hög högstanivå. En nivå som han inte fått ut särskilt ofta under sin tid i Gais.
Mot Öster under måndagskvällen var det dock ”den gamle” Djuric som dominerade fullständigt innan han byttes ut.

Förklaringen?
– Vi har fått en nytändning! Det är lite annorlunda stämning nu än tidigare. I första halvlek spelade vi verkligen ut, alla ville spela, alla ville ha boll. Då spelar man som vi gjorde och vi gjorde 1–0 helt rättvist, säger han.

Vad hände sen?
– Jag vet inte riktigt …
– Vi kom tillbaka till det vi hade i början av säsongen. Vi gömmer oss, gör enkla misstag och Öster får ett, eller ja två billiga mål. Så är det. Men vi visar stor moral och kommer tillbaka och gör 2–2 vilket var väldigt viktigt.

Känns det som en halv seger?
– Jo, men vi ville vinna. Kollar man till lägena i matchen så är väl 2–2 ganska rättvist även om vi dominerade så pass mycket i första att vi borde ha haft en större ledning än 1–0. Jag tycker vi gjorde en jättebra match. Det känns som att vi är på väg uppåt nu.

Vad har tränarbytet betytt för er?
– Alla får en nytändning. Vi spelar lite annorlunda och med en ny coach blir det konkurrens i laget. Du har alltid konkurrens men nu börjar alla från noll igen och det har visat sig på träningarna. Alla vill vinna och även om vi inte vann nu så bådar det gott.

Dusan Djuric hyllades rejält av sin nye tränare efter matchen.
– Han är en fantastisk spelare. Det handlar om att våga och tro på det och få in glädjen, säger Orovic.

Djuric själv menar på att tränarbytet har gynnat honom.
– Jag gillar att spela fotboll och spelsättet vi har nu gynnar väl mig … det är mycket boll och man vill spela. Det har jag absolut inget emot. Vi fick en väldigt bra start och nu är det bara att fortsätta.

Bästa insatsen från din sida i Gais-tröjan?
– Jo, det var det nog. Jag var sugen att spela.