Djuric löfte till fansen: "Jag skall visa att jag kan ännu bättre"

ANNONS
|

Gais har prickat formen till derbyt mot Öis på Gamla Ullevi på torsdagskvällen. Krysset mot Helsingborg har följts upp av årets två första vinster, mot Falkenberg och Värnamo.

– Vi har inte fått ut hela vårt register ännu. Vi kan mycket bättre än vad vi har visat hittills. Det vet alla om också. Förhoppningsvis lossnar det helt snart, säger Dusan Djuric.

Han kom till Gais från Dalkurd inför säsongen har spelat fyra matcher från start i årets superetta, dock utan vare sig mål eller assist.

– Jag är jättenöjd med min roll. Jag spelar innermitt, som jag alltid har älskat att göra. Så inga klagomål där. Med min egen insats är jag inte riktigt nöjd. Prestationsmässigt kan jag mycket bättre. Det skall jag visa också.

ANNONS

Inför matchen mot Helsingborg bytte tränaren Benjamin Westman spelsystem och satsade på ett 3-5-2. Det har gett bra utdelning hittills, sju poäng på tre matcher.

– Jag tror att alla har höjt sig lite. Vi fungerar bättre. Och började spela bättre. Det är svårt att förklara.

På det centrala mittfältet slåss han med Dan Keate, Malkolm Moenza och Johan Svahn om tre platser. Det ger Benjamin Westman & Co visst huvudbry.

– De är inte riktigt säkra på hur de vill spela i morgon. Vi får se hur det blir. Alla vi fyra är spelklara och redo för fajt i morgon.

Har ni något taktiskt ess i rockärmen att överraska Öis med?

– Jag vet faktiskt inte. Även om jag hade vetat det hade jag inte sagt det. Haha!

Betyder ett derby något extra för en dig?

– Ja, jag har varit med om derbyn innan. Jag vet att det spelar stor roll, det speciellt för fansen, att vara bäst i stan. Eller i alla fall bäst i den division man spelar i.

– Det är en stor grej. Det spelar ingen roll om man är 18 eller lika gammal som jag är, det handlar om att vinna. Det handlar alltid bara om att vinna.

ANNONS

Det har varit lite si och så med det i år, både för er och Öis, även om ni kommer in med lite medgång det sista?

– Vi började väldigt segt och trögt. Vi har kommit igång nu. Skönt för våra anfallare, som Dardan (Rexhepi) som har hittat målet igen. Det gör jättestor skillnad, att våra anfallare gör de målen. Det är mycket därför vi har vunnit, såklart. Det känns jättebra att komma in till den här matchen med två segrar i ryggen.

ANNONS