Djuric krävs på mångmiljonbelopp

Ex-HBK:aren och tidigare utlandsproffset Dusan Djuric hotas av ett skattekrav på över fem miljoner kronor av skattemyndigheten i Frankrike.

ANNONS
|

Den här säsongen spelar Dusan Djuric i Gais. Han kom hem från sin proffssejour 2015 och spelade under den säsongen i Dalkurd FF. Dusan Djuric lämnade HBK efter fyra säsonger 2007 och blev proffs i FC Zürich. Under säsongerna 2012-2014 spelade han för Valenciennes FC och det är inkomsterna under de åren som nu spökar för honom.

Franska skattemyndigheter kräver Dusan Djuric på 4 706 852 kronor, motsvarande 530 009 Euro, plus ränta.

I brevet där han med hjälp av sin advokat Carl-Anders Sjöberg bestrider saken summeras kravet till 5 178 152 kronor. Advokaten framhåller att de franska myndigheterna kommit fram till sitt beslut utan att det kommunicerats med Dusan Djuric och noterar: ”Djuric har veterligen inga ouppklarade affärer med franska myndigheter varför kravet tillbakavisas i sin helhet.”

ANNONS

Advokaten poängterar också i skrivelsen till Kronofogdemyndigheten att: ”Eventuella underlag för det franska kravet emotses snarast.”

Kronofogdemyndigheten såg inga hinder för att verkställa skattekravet från Frankrike och avslog Dusan Djurics invändningar. Men när ärendet nu överklagats och nått tingsrätten kommer rätten fram till att kravet ska inhiberas. Dusan Djuric har knappt två veckor på sig att yttra sig i saken innan målet sedan ska avgöras.

Hans advokat har tidigare i målet gjort klart för Kronofogdemyndigheten att Dusan Djuric snarast kommer att väcka talan mot skattemyndigheten i Frankrike.

ANNONS