Djuric: "Det pirrar lite mer i magen faktiskt"

ANNONS
|

Dusan Djuric är en av Gais nyckelspelare och har haft en given plats i lagets startelva. Men under vårens Originalderby fick mittfältaren kasta in handduken, precis innan matchstart.

– Jag värmde upp och skulle spela, men sen kände jag av något i vaden och fick kliva av. Det kändes jävligt surt eftersom det är väldigt kul att spela derby, men det ska bli kul, säger Dusan Djuric.

LÄS MER: Mittfältsstjärnan tvingades lämna sent återbud

Men inför måndagens returmöte på Gamla Ullevi är Djuric i god matchform och även om tränare Bosko Orovic inte avslöjar sina startelvor innan match så är det inga höga odds på att 32-åringen kommer få vara med från start. Något han ser fram emot med stor glädje.

ANNONS

– Det är ju mitt första svenska derby, så man laddar lite extra. Man är lite extra taggad och det pirrar lite mer i magen än innan en vanlig matchfaktiskt.

Tränarbytet gav en nytändning

Likt resten av laget har Dusan Djuric blandat och gett under säsongen. Vid sina bästa stunder har han briljerat på mittfältet.Men han har också, under långa stunder,varit så gott som osynlig. Men under Bosko Orovic har Djuric vuxit in i rollen som den nyckelspelare han är tänkt att vara.

– Jag känner att jag har hittat en ny nivå, jag tycker att det har hänt någonting och jag har fått en nytändning igen. Det är bara kul att spela fotboll, fast jag är i min ålder.

Hur har det varit att ställa om under tränarbytet?

– För mig var det ganska enkelt att ställa om, eftersom hans fotboll med mer bollinnehav passar mig bättre.

"Jag orkar mer nu"

Ett problem som Djuric, enligt egen utsago, har haft under säsongen har varit orken.

– Vi spelade lite annorlunda förut, men det är såklart ingen ursäkt. Men visst, jag känner att jag orkar mer nu. Vi spelar mer inom laget och kan andas mycket mer. Det känner jag har hjälpt oss och mig mer.

Sedan Bosko Orovic tagit över, efter Benjamin Westman, som tränare för Gais har ett visst fokus legat på att kunna ha en jämnare och mer uthållig Djuric i truppen.

ANNONS

– Det handlar ju om att hålla honom igång eftersom han är skadebenägen. Men vi har ändrat hans träningsdos för att bygga honom annorlunda. Förr klarade han 60 minuter minuter, men nu är han ju uppe på 90.

ANNONS