Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Djuric ber Umeå-spelaren om ursäkt: ”Ångrar det jag sa djupt”

Dusan Djuric är ångerfull efter det rasistiska uttalandet mot Umeås Deniz Yaldir.
Nu har förre Gais-spelaren bett om ursäkt.
– Jag ångrar djupt det jag sa under ett hetsigt och kraftigt infekterat ögonblick i matchen, säger Djuric i ett uttalande på HBK:s hemsida.

Det var i andra halvlek i HBK:s 4–0-seger mot Umeå som Umeå-spelaren Deniz Yaldir vände sig till domaren Andreas Dufva Johansson och påtalade att han blivit utsatt för ett rasistiskt påhopp från HBK:s Dusan Djuric.

– Jag är lite sen på deras kapten och så får jag mitt gula kort och går därifrån. Då säger han från ingenstans ”jävla zigenare, var tyst jävla zigenare” eller nåt sånt där. Men ”jävla zigenare” är i meningen, sa Deniz Yaldir till HP efter matchen.

Under torsdagen berättade domaren Andreas Dufva Johansson att han kommer anmäla händelsen till Svenska Fotbollförbundet under dagen.

Dusan Djuric själv nekade i en intervju med HP efter matchen till att ha sagt något rasistiskt i situationen som inträffade efter att HBK-kaptenen Andreas Johansson blivit nedsparkad.

Under torsdagsförmiddagen har HBK haft möte med spelaren och publicerade vid lunchtid en kommuniké på sin hemsida där Djuric är ångerfull.

– Jag ångrar djupt det jag sa under ett hetsigt och kraftigt infekterat ögonblick i matchen igår mot Umeå. Jag vill därför be Deniz Yaldir samt alla inblandade och berörda om ursäkt för mitt sätt att uttrycka mig på som jag anser vara olämpligt.

Enligt kommunikén har Dusan Djuric under dagen ringt Deniz Yaldir och bett om ursäkt. En ursäkt som Umeå-spelaren ska ha accepterat.

Per-Olof Nilsson, HBK:s ordförande, säger till klubbens hemsida:

– Ett sådant sätt att uttrycka sig på anser vi vara fullständigt oacceptabelt i alla sammanhang och situationer. Vi tar som klubb och som en del av fotbollen och samhället kraftfullt avstånd från detta.

HBK skriver vidare att man kommer hantera och utreda frågan vidare.

Hallandsposten har varit i kontakt med HBK:s ordförande Per-Olof Nilsson som hänvisar till kommunikén tills vidare.

LÄS MER: Dusan Djuric anklagas för rasism: ”Jag har inte sagt något sånt”

LÄS MER: Efter rasism-anklagelsen: Händelsen anmäls till förbundet

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.