Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Djurgårdsspelaren tar timeout

Astrit Ajdarevic har under en tid saknats på fotbollsplanen. I dag meddelar han via klubbens hemsida att han tar en paus från fotbollen under juli månad.
”Tack för all förståelse Henke, Bosse och resten utav laget. Tills dess lycka till laget”, hälsar Ajdarevic själv på Dif:s hemsida.

Mittfältaren har saknats från spel under de senaste matcherna och lagledningen har inte velat kommentera situationen mer än att Ajdarevic varit ledig.

– Vi har ingen anledning att kommentera det mer egentligen. Vi träffades i fredags, Astrit är ledig och vi kommenterar det vidare när vi har något nytt, sade Dif:s sportchef Bosse Andersson till Sportexpressen tidigare i veckan.

Det skulle då hållas ett möte på fredagen men redan i dag kom alltså beskedet.

Till Sportbladet kommenterar sportchefen beskedet:

– Vi hade diskussioner i dag med Astrit och det var inget dramatiskt. Ibland finns det stunder i livet som är viktigare än fotboll, även när man har spelat fotboll i alla år. Nu är det en sådan situation och Astrit behöver ta en timeout och sen får vi se vad det leder till. Det är inget dramatisk i det och det är båda överens om, både spelaren och klubben, säger Bosse Andersson.

Ajdarevic kom till Djurgården i februari 2019 och under fjolårssäsongen startade han i 16 av 30 matcher, och stod för tio inhopp. I år har det hittills blivit en match från start och tre inhopp. Under pausen kommer han att missa Dif:s möten med Elfsborg, Östersund och AIK.

”Till alla mina vänner som hört av sig senaste tiden kan jag hälsa att jag och min familj mår bra. Jag kommer att ta en paus från fotbollen för att förhoppningsvis snart återvända fullt motiverad för att göra det jag älskar mest”, säger Ajdarevic själv på Dif:s hemsida.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.