Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Djurgårdsfavoriten på väg till Blåvitt

Efter IFK Göteborgs svaga vårsäsong kan nu klubben förstärka truppen med den gamla Djurgårds-profilen, Sam Johnson. Detta skriver Fotbolldirekt.se på sin hemsida.

Det stormar kring IFK Göteborg just nu. Lagets tränare, Jörgen Lennartsson, fick under dagen lämna sitt uppdrag som tränare för klubben. Men det ser också ut som att klubben är på väg att förstärka spelarmaterialet till höstsäsongen. Enligt rykten så ska den gamla Djurgårds-profilen, Sam Johnson, vara på väg till Blåvitt, detta skriver Fotbolldirekt.se.

Tolv mål i kinesiska andraligan

Sam Johnson gjorde stor succé i Djurgården förra säsongen innan han såldes till kinesiska Wuhan Zall. Där har det fortsatt gått bra för liberianen som gjort tolv mål på 25 ligamatcher. Tydligen var det inte tillräckligt bra för den kinesiska klubben som skickade ner Johnson till reservlaget.

Den kinesiska klubben som gör en storsatsning för att nå den kinesiska högstaligan har gått med på att låna ut Johnson och samtidigt stå för hela lönen. 

Står mellan två allsvenska klubbar

Enligt Fotbolldirekt.se står Johnsons signatur mellan två allsvenska storklubbar, där en av klubbarna ska vara IFK Göteborg. Detta bekräftar Johnsons rådgivare Tore Eliasson.

– IFK Göteborg är intresserade av att låna Sam, säger Eliasson.

IFK Göteborgs sportchef, Mats Gren, är fåordig angående Johnson.

– Jag har hört talas om att det, men inget mer än så, säger Gren till FotbollDirekt.se.

– Jag vill inte kommentera det eftersom det är nytt för mig. Jag har fått höra att det kanske skulle finnas en öppning, men inte mer än så. Därför vill jag inte kommentera det.

Sam Johnson gjorde 17 mål i Djurgården på 41 matcher.

– Det är inget snack om det att Sam är en duktig spelare. Det har vi ju sett i allsvenskan. Men eftersom jag inte vet mer nu så vill jag inte kommentera det mer än så.