Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/6

Djurgården hoppas på Engvall: "Förväntar oss besked inom kort"

Bristol Citys anfallsstjärna Tammy Abraham är tillbaka i träning - då väcks nytt hopp i Djurgården om att kunna låna in den tidigare Blåvitt-spelaren Gustav Engvall. – Jag förväntar mig ett besked under de närmaste dagarna, hur de ser på situationen, säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson till Fotbollskanalen.

Turerna kring Gustav Engvalls eventuella övergång till Djurgården från Bristol City har varit många. För en dryg månad sedan befann sig 20-åringen, som i höstas lämnade IFK Göteborg för spel i Championship-klubben, i Stockholm för att skriva på ett låneavtal med Stockholmsklubben. Men när Bristols anfallsstjärna Tammy Abraham skadade sig fick Engvall snällt vända tillbaka till de brittiska öarna. Sedan dess har det varit tyst om affären. Men när nu Abraham är tillbaka i träning igen har ryktena kring ölänningen tagit ny fart. 

Och Djurgården är fortsatt förhoppningsfulla om att Engvall är forwarden som ska lösa klubbens anfallskris. För Fotbollskanalen bekräftar blårändernas sportchef Bosse Andersson att ett lån fortsatt är aktuellt. 

– Absolut. Vi har haft en kontakt och vet om situationen som har varit. En viktig del är i den situationen de är i, att deras bästa forward Tammy Abraham är jätteviktigt för dem och han är åter i träning och uttagningsbar. Det var ju den skadan som satte käppar i hjulet för en övergång för Gustav till Djurgården för en månad sedan. Men jag har inte haft någon vidare kontakt eller fått svar på intresset. Däremot förväntar jag mig det under de närmaste dagarna, hur de ser på situationen, säger han. 

Vill ha ett besked snart 

Men Andersson förklarar också att Djurgården inom de närmaste dagarna vill ha ett slutligt besked från Bristol om det kan tänkas bli någon affär. 

– Absolut. Vi får se vad som händer under de närmaste dagarna.

När GP når Andersson är han fåordig om Engvall-affären. 

– Jag har ingen mer info än det du läst och så, berättar han.