Djurgården besegrade Häcken efter självmålsfest

Per Mathias Högmo var obesegrad i allsvenskan som Häcken-tränare inför dagens match mot sin gamla klubb Djurgården. Men under söndagen tog den sviten slut – då Häcken förlorade med 2-1 i Stockholm.

|

Det var två formstarka lag som ställdes mot varandra på Tele 2 arena i Stockholm.

Det var Djurgården som inledde matchen bäst och det var inte långt in i tillställningen som Hampus Findell var nära att ge hemmalaget ledningen men Peter Abrahamsson kunde parera avslutet som kom från nära håll.

Men i den 25:e minuten stack Häcken upp via en snabb omställning då Patrik Wålemark drog iväg djupled. Yttern vek in från höger och lossade bössan men skottet gick över Djurgårdsmålet.

Nästa fina möjlighet var dock Djurgårdens.

Bollen damp ned vid Edward Chilufyas fötter efter en hörna i den 38:e minuten.

Yttern fick bra tryck i skottet men det gick rakt på Peter Abrahamsson i Häckens mål som klarade.

Djurgårdens ytter var aktiv halvleken igenom och i den 44:e minuten var han inblandad i en straffsituation – men domare Glenn Nyberg valde friade trots protester från hemmalaget.

Det var bland det sista som hände i första halvlek och resultattavlan visade 0-0 när halvtidsvisslan ljöd.

– De har ju bollen och spelar runt den. Samtidigt skapar de inte mängder. Känns väl okej, men vi har högre ambitioner än så, sa Samuel Gustafson i halvtid till Discovery.

Mardrömsstart på andra halvlek

Andra halvlek började dock på sämsta möjliga sätt för Häcken.

I den 49:e minuten hamnade ett inlägg från vänsterkanten hos Djurgårdens Aslak Witry.

Ytterbacken gick på ett avslut, som var på väg bort från mål – men en oturlig Tobias Karlsson som försökte styra iväg bollen lyckades istället sätta den i eget nät.

1-0 till Djurgården, men det skulle inte dröja länge innan Häcken replikerade och självmålsfesten fortsatte.

Nasiru Mohammed bytte med Tobias Heintz i den 56:e minuten och bara minuten senare var han inblandad i Häckens kvittering.

Mohammed försökte spela fram Leo Bengtsson men Aslak Witry hann före på djupledsbollen. Oturligt nog för Djurgårdsförsvararen var målvakten Jacob Widell Zetterström redan på väg ut och backens brytförsök resulterade istället i ett självmål

1-1, men matchen svängde snabbt igen.

I den 64:e uppstod en tilltrasslad situation efter en frispark från Magnus Eriksson.

Bollen hamnade hos Jacob Une Larsson och mittbacken sköt bollen i mål från nära håll.

2-1, och återigen var det fördel Djurgården.

”Väldigt nära på slutet”

Efter ledningsmålet fick blåränderna vind i ryggen och bara minuten efter Une Larssons mål lyckades de skapa tre superchanser på tre minuter.

Men med hjälp av Peter Abrahamsson och lite tur höll sig Häcken kvar i matchen.

– Det började bli lite trötta ben. Vi har haft ett tufft spelschema och vi har flera spelare tillbaka från skador. Så vi tappade intensitet och bollen i fina situationer, säger Per-Mathias Högmo efter matchen till Discovery.

Häcken lyckades skapa tryck på slutet och i den 91:e minuten var det väldigt nära med en kvittering.

Efter att Daleho Irandust skjutit och bollen styrts på Patrik Wålemark såg den ut att leta sig in i nät. Men Djurgårdens Jesper Nyholm lyckades få undan bollen på mållinjen.

Trots fortsatt forcering mot Djurgårdens mål stod sig 2-1 matchen ut.

– Det var väldigt nära på slutet. Vi fick tryck på dem. Men det var en tight och god match, vi mötte ett väldigt bra lag, säger Per-Mathias Högmo, till Discovery efter matchen.

I och med resultatet fick Per-Mathias Högmo för första gången se sig besegrad i sin återkomst till allsvenskan.