Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Grunden Bois får ett tillskott till kassan som skänkts av Älvängens IK. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Division 5-klubb skänker pengar till Grunden Bois

Älvängens IK drog in 23 258 kronor i inträdespengar den här säsongen. Pengar för en satsning mot division 4?
Nej, klubben skänkte hela beloppet till Grunden Bois.
– För oss var det självklart, säger Ulf Parinder, kassör och fotbollsansvarig i Älvängen.

Älvängens IK firade 90 år som förening den här fotbollssäsongen. Klubben har alldeles nyligen startat upp ett damlag och har sedan tidigare ett herrlag som huserar i division 5.

Inför säsongen pratades det i genom hur herrlaget skulle göra med inträdeskostnaden under hemmamatcherna. Det ledde till en ny idé.

– Vi ville göra någonting eftersom att det var jubileumsår för oss. Det är brukligt att klubbarna tar inträde och när det kom upp till diskussion så kom idén upp att göra en insats. Både herrlaget och damlaget har varit med på det och från styrelsen tyckte vi såklart att det var en bra grej. Fotbollen hjälper fotbollen och det känns väldigt kul, säger Ulf Parinder.

LÄS MER: Robotgräsklippare, Pontusläktare och nystartat damlag

ÄIK har under säsongen marknadsfört att inträdet går till Grunden Bois och att det utöver entrépengen varit fritt fram att skänka ännu mer pengar.

När säsongen nu sammanfattas står det klart att Älvängen dragit in 23 258 kronor som går oavkortat till Grunden Bois, som är ett Göteborgslag för spelare med intellektuell funktionsnedsättning.

Drygt 23 000 kronor, inte illa för en division 5-klubb?

– (Skratt) Nej, det är ganska bra. Skillnaden som man märkt är att folk nu verkligen velat betala inträde och många har skänkt extrapengar också, säger Ulf Parinder.

Många klubbar i lägre divisioner kan ju ha det lite tufft ekonomiskt, men det var ändå givet för er att skänka pengarna?

– För oss var det självklart. Alla var ombord direkt. Sedan frågade vi såklart Grunden Bois om de ställde sig positiva till det här och det gjorde dem. Det har varit uppskattat, säger Parinder.

Uppskattat i Grunden Bois har det onekligen varit. Föreningen får mellan varven ta emot stipendium och bidrag från större klubbar, men att det kommer ekonomisk stöttning från en division 5-klubb är unikt.

– Det är helt fantastiskt att de tänkt på Grunden Bois. Vi har ju vetat om det här under säsongen, men nu när det kommer att säsongen är färdigspelad och att de dragit in de här pengarna är det ju helt underbart. När det kommer någonting från en storklubb så är det såklart jättebra, men att en division 5-klubb gör en sådan här sak är ännu mer fantastiskt. De behöver säkert alla pengar de kan få, säger Thor Guttormsen, klubbchef i Grunden Bois.

Vad betyder de här pengarna för er?

– De betyder mycket. Det är inga pengar som är öronmärkta om inte Älvängen har något önskemål, men det är ju pengar vi kan lägga på vår knatteverksamhet eller tjejerna i klubben. Det är ju framför allt tanken som är så fantastisk. Det är verkligen så fint av dem, säger Thor Guttormsen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.