Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Mix Diskerud. Bild: LUDVIG THUNMAN
Mix Diskerud. Bild: LUDVIG THUNMAN

Diskerud efter HIF:s storförlust: ”Framåt Västkusten”

Mix Diskeruds Helsingborgs IF fick storstryk av nykomlingarna Varbergs BoIS i den allsvenska premiären.
Då levererade den tidigare Blåvittspelaren en uppseendeväckande tweet.
”En positiv grej var att ett västkustlag tog tre poäng. Framåt Västkusten”.

Så sent som i helgen presenterade Helsingborgs IF att man lyckats knyta till sig den tidigare IFK Göteborgspelaren Mix Diskerud. Men debuten för HIF får vänta för Mix Diskerud som inte fanns på planen när skåningarna premiärspelade mot nykomlingarna Varbergs BoIS.

En premiär som slutade i katastrof för Helsingborg.

HIF föll med hela 3–0 mot fjolårets skrällag i superettan och fick inte alls den start på allsvenskan som man hoppats.

Men lagets nyförvärv, Mix Diskerud, såg trots allt något positivt i resultatet. Efter matchen skrev han nämligen på Twitter:

En positiv grej var att ett västkustlag tog tre poäng. Framåt Västkusten”.

Tweeten, som togs bort ganska kort efter publiceringen, väckte starka reaktioner och för Fotboll Skåne har Helsingborgs IF:s ordförande Krister Azelius fördömt Diskeruds tweet.

– Vi på insidan är ungefär lika förvånade och ställer oss på samma frågebänk kring detta. Tweeten är fullständigt oacceptabel. Här har vi efter många sorger och bedrövelser, med corona och elände, gått in i en premiär mot ett taggat Varberg och blir överkörda. Vi som är på insidan känner oss fullständigt bedrövade, säger Krister Azelius till Fotboll Skåne och fortsätter sedan:

– Att då Mix av något skäl, personligen känner jag inte honom tillräckligt väl för att förstå varför, skickat en sådan tweet är inte okej. Om det här var ett försök att vara rolig var det inte alls roligt. Nu när vi har haft kontakt med honom har den tweeten tagits bort.

Efter kritiken har Mix Diskerud skrivit ytterligare en tweet där han förklarar vad han menade med sin hyllning till Västkusten.

”För mig är Helsingborg starten av Västkusten. Jag beklagar starkt om tweeten blev missuppfattad. Den var INTE sarkastisk. Inga onda avsikter”, skriver han.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.