Tommi Vaiho lyfter fram tiden i Gais som en stor anledning till årets succé.
Tommi Vaiho lyfter fram tiden i Gais som en stor anledning till årets succé. Bild: MAXIM THORÉ

Dif-målvaktens hyllning – till Gais

I kväll är Tommi Vaiho tillbaka på Gamla Ullevi och ska försöka ta ett steg närmare SM-guldet med Djurgården när Blåvitt står för motståndet. I en intervju med Fotbollskanalen lyfter målvakten fram en stor anledning till sommarens succé – sin tid i Gais.
– Jag fick göra mycket räddningar varje match och det var bra för mig, det var det jag behövde, säger Tommi Vaiho.

ANNONS
|

Tommi Vaiho har gått från en plats på bänken till att bli en av de stora anledningarna till att Djurgården har ett ypperligt läge att vinna SM-guld den här säsongen.

I kväll står IFK Göteborg som motståndare på Gamla Ullevi där Vaiho spelat en hel del fotboll tidigare.

Målvakten vaktade kassen för Gais mellan 2013 och 2016 och i en intervju med Fotbollskanalen pekar han på just de åren som några av de viktigaste i hans karriär.

– Jag tyckte att det var en fantastisk klubb. Fina människor runt klubben och fina människor som jobbar i klubben, en fantastisk träningsanläggning och sedan som spelare jag är där och tränade och spelade matcher och sedan står det mycket om GAIS i tidningarna och TV att det är strul med hit och dit men det är inget som påverkar mig på något sätt. Utan man är anställd och jag får man lön och jag går dit och tränar, säger Tommi Vaiho till Fotbollskanalen.

ANNONS

Tommi Vaiho beskriver också att han fått ett helt annat lugn mellan stolparna de senaste åren och det tror han också kommer från sin tid i Gais.

– Jag spelade en 120 matcher i Gais och första åren där tycker jag att det är klart, jag gjorde bra år i Superettan men för laget gick det tungt alla åren. Men jag fick göra mina matcher där och jag fick göra mycket räddningar varje match och det var bra för mig, det var det jag behövde, säger Tommi Vaiho.

Tommi Vaiho i Gais-tröjan.
Tommi Vaiho i Gais-tröjan. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Efter förlusten mot Varberg senast har Gais fortfarande jobb kvar att göra för att slippa ett negativt kval den här säsongen. Tommi Vaiho håller ett öga på sin tidigare klubb och hoppas att laget klarar sig kvar i superettan.

– Förhoppningsvis slipper spelarna det här nu och klarar sig kvar i år. Jag tror man blir en bättre spelare, eller jag blev det i alla fall. Varje höst var det kniven mot strupen. Och att man måste vinna, spela bra matcher för att klara sig kvar - det blir man ganska stark i huvudet av, säger Tommi Vaiho till Fotbollskanalen.

ANNONS