Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Dietmar Hamann kritiserar Mino Raiola och Alf Inge Håland

Agenten Mino Raiola och Erling Braut Hålands pappa Alf-Inge har åkt runt Europa för att se vilken storklubb som skulle kunna erbjuda den 20-årige anfallaren bäst kontrakt. Nu rasar den tidigare Liverpool-spelaren Dietmar Hamann mot pappans och agentens beteende.
– Det är skamligt, säger Hamann till Sky Germany enligt flera utländska medier.

Han har gjort stor succé det senaste året – och nu är han stekhet på marknaden. I och med det stora intresset har Erling Braut Hålands agent Mino Raola och spelarens pappa Alf-Inge Håland åkt från storklubb till storklubb för att diskutera sin klients och sons möjligheter till framtid.

Men däremot så tänker norrmannens nuvarande klubb Borrusia Dortmund inte att sälja 20-åringen i sommar.

– Jag pratade med Raiola under onsdagen redogjorde att vi har en långsiktig plan för Erling. Jag kan se att han stannar hos oss under en längre tid framöver, har Dortmunds sportchef Michael Zorc sagt till Sky Germany.

LÄS MER: Fem punkter inför Öis säsong i superettan

Agentens och pappans resa runt Europa har väckt uppståndelse. Den tidigare Liverpool- och Manchester City-spelaren Dietmar Hamann tycker att det Raiola och Alf-Inge håller på med är minst sagt fel.

– Haalands pappas och Raiolas beteende är obeskrivligt, respektlöst och skamligt, säger Hamann till Sky Germany enligt flera utländska medier.

Hamann kritiserar Dortmund

Den forne storspelaren kritiserar även Dortmund och säger att de saknar bra ledarskap eftersom spelare efter spelare sätter sig själva över klubben.

Han tycker också att Erling Braut Håland ska nöja sig med att spela i Dortmund för tillfället.

– Dortmund betalade mycket pengar för en 18-åring. Han borde vara glad över att få spela där.

LÄS MER: Joacim Nordh om sina fem år i Öis och känslosamma avskedet

Borussia Dortmund ligger femma i Bundesliga. Hela 21 poäng efter ligaledaren Bayern München.

Erling Braut Håland ligger trea i skytteligan med sina 21 mål. Leder skytteligan gör polacken Robert Lewandowski med 35 mål.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.