Diego Maradonas landslagströja har sålts för sanslösa 620 000 kronor.
Diego Maradonas landslagströja har sålts för sanslösa 620 000 kronor. Bild: BILDBYRÅN

Diego Maradonas tröja såld – pengarna skäntes till behövande

Diego Maradonas landslagströja har sålts på en auktion och beloppet skänktes till behövande under coronapandemin. Föga förvånande blev priset av det saftigare slaget. "Än en gång har vi vunnit en match tillsammans", skriver legendaren på Facebook.

ANNONS
|

Diego Maradona ses som en av de absolut främsta fotbollsspelarna genom tiderna. Argentinarens ikonstatus runtom i världen är minst sagt stor, inte minst i Neapel där han vann ligan 1987 och 1991.

Nu har Maradonas gamla landslagströja skänkts till välgörenhet av förre lagkamraten, italienaren, Ciro Ferrara som bytte till sig den under en träningslandskamp 1987.

Tröjan såldes på auktion, beloppet kommer skänkas till behövande under coronapandemin i Neapel och prislappen, ja den blev rejäl.

Eller vad sägs om 620 000 kronor?

– Jag blir rörd när jag berättar att jag ger bort den här tröjan, säger Ciro Ferrara.

Efter spelarkarriären har Neapel-födde Ferrara och bröderna Fabio och Paolo Cannavaro – som även de är uppvuxna i staden – grundat en stiftelse vars syfte är att samla in bidrag för att förverkliga sociala projekt för barn och unga i behov.

ANNONS

Att tröjan har sålts och var pengarna hamnar, det är inget som Maradona har missat.

"Än en gång har vi vunnit en match tillsammans, och detta var en av de viktigaste. Det är en ära att kunna bidra", skriver han på Facebook.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS