Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Dickson Etuhu. Bild: DENNIS YLIKANGAS
Dickson Etuhu. Bild: DENNIS YLIKANGAS

Dickson efter mutbrottet: "Han hatar mig, jag hatar honom"

Dickson Etuhu dömdes till villkorligt fängelsestraff och dagsböter för givande av muta. Matchen det gällde var IFK Göteborg mot AIK.
Nu talar Etuhu ut om händelsen och står fast vid att han är oskyldig.
– Alla som har en halv hjärna förstår att det är något konstigt med det här målet. Du förstår det, alla förstår det, säger Dickson Etuhu till Sportbladet.

Den 18 maj 2017 skulle IFK Göteborg har ställts mot AIK, men matchen ställdes in och samtidigt började utredningen om misstänkt matchfixning.

Lite mer än ett år senare stod den före detta AIK-spelaren Dickson Etuhu tillsammans med en nu 38-årig man som varit verksam inom svensk elitfotboll inför rätten. Tingsrätten friade, men i hovrätten dömdes Dickson Etuhu till ett villkorligt fängelsestraff och dagsböter för givande av muta. Personen som Etuhu skulle ha erbjudit pengar för att påverka matchresultatet var den dåvarande AIK-målvakten Kenny Stamatopoulos.

Nu ger Dickson Etuhu sin syn på situationen. I en intervju med Sportbladet hävdar han att han är dömd på felaktiga grunder. Att han inte varit en del av någon matchfixning.

– Självklart inte! Varför skulle jag göra det? Jag jobbade arslet av mig för att vara en fotbollsagent. Tror du jag skulle döda min karriär för något sådant där smutsigt? Jag älskar fotboll, jag ville hjälpa kids att bli bra spelare. I stället har det förstört min karriär, säger Dickson Etuhu till Sportbladet.

Dickson Etuhu svingar också rejält mot AIK-tränaren Rikard Nordling som han menar satte dit honom. En anledning till det skulle, enligt Etuhu, vara att Nordling hade problem med honom som person.

– Norling hatar mig och jag hatar honom. Vi hatar varandra och det var därför jag lämnade AIK, säger Etuhu och fortsätter sedan:

– Så nu är Rikard Norling lycklig. Han tog ner Dickson, han var rädd för mig, jag var för mäktig, han är den minsta tränare jag haft, han kunde inte acceptera att jag haft så många stora tränare i mitt liv. Han kunde inte hantera min kunskap om fotboll, min kraft, mitt självförtroende, sättet de andra spelarna såg upp till mig på. Han vill vara huvudperson hela tiden, centrum för allas uppmärksamhet var han än går. Jag ber inte om det, jag har det naturligt, han hade problem med det och därför gillade han mig inte, säger Dickson Etuhu.

Fotbollskanalen har varit i kontakt med AIK:s ordförande Robert Falck som säger följande om Etuhus kommentarer:

– Jag kan ge en kommentar; vi som klubb står bakom vår chefstränare till 100 procent i det här, säger han till Fotbollskanalen.

GP söker AIK-tränaren Rikard Norling för en kommentar.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.