Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Diamantbollen-vinnaren kan lämna England

Hedvig Lindahl är förstamålvakt i brittiska Chelsea. Nu är hon osäker på sin framtid i klubben.

Hedvig Lindahl och frun Sabine har precis fått parets andra barn. Det var anledningen till varför Lindahl inte fanns med i träningslandskampen mot Norge. Hon befann sig då i England för att stötta sin fru inför födseln.

Nu har Lindahl anslutit till landslaget och kommer att starta tisdagens träningslandskamp mot England. Lindahl, som bor just i England och till vardags spelar i Chelsea, är osäker på om det blir något fortsatt spel i den brittiska storklubben.

– Vi diskuterar förlängning, men allt beror på om vi kan komma överens så att vi klarar det ekonomiskt. Chelsea vet i alla fall om min situation. Jag måste räkna på vad som behövs och om jag kan få in det, för jag trivs bra med klubben och vill vara med på Champions League-äventyret och ta tillbaka till ligan, säger Lindahl till sportbladet.

Vinnaren av diamantbollen och straffhjälten från OS i Rio, har ännu inte bestämt hur hon ska göra med eventuell mammaledighet.

– Jag har rätt att ta ut ett par veckor ledigt som anställd i Chelsea, sedan får jag ställa mig frågan om det är en för- eller nackdel. Jag bor så nära att det kan bli en kombination: jag tränar men går inte på möten och annat.

Landskampen mellan Sverige och England spelas i San Pedro del Pinatar, Spanien, klockan 18.00 på tisdagskvällen.