Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/4

"Det var skönt att studsa tillbaka"

Emil Forsberg blev syndabock efter missad straff mot Bulgarien, men under 4-0-segern mot Vitryssland var han en av de stora huvudrollsinnehavarna. – Det var skönt att studsa tillbaka, säger målskytten efter matchen.

Svenskarna fick en skön revansch, efter nederlaget mot Bulgarien, när man körde över Vitryssland under VM-kvalet.

En av spelarna som kunde dra en lättnadens suck var Emil Forsberg. Målskytt mot Vitryssland, som fick bära hundhuvud efter att han missat sin straff under torsdagsmatchen.

– Bulgarien var en sådan där match där inget ville gå in. Det är som det är. Det var skönt att spela nu, det var kul att göra mål, det är kul att vara tillbaka "on track", sade Emil Forsberg 

Utöver sitt 1-0-mål fick Forsberg bjuda på en fin passning när Berg gjorde matchens tredje mål, dessutom fixade han en straff. Som ha själv inte fick lägga.

– Han (Janne Andersson, förbundskapten) valde en annan straffskytt. Det är inte mer med det. Det var kul för gamlingen (Andreas Granqvist) att få göra mål.

Utöver en svajig inledning hade svenskarna god kontroll på matchen och under den andra halvleken handlade det mesta om att spela av tiden. En skön comeback för Forsberg och resten av laget.

 – Vi gjorde en stabil insats och tog tre välförtjänta poäng. Det var skönt att studsa tillbaka och skönt att göra mål.