Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bild: Martin Johansson-Zanjanchi.

"Det var helt obeskrivligt att få spela en sån här match"

Seriefinalen mellan Hisingsbacka och Virgo skulle egentligen ha spelats i fredags. På onsdagen avgjorde tillslut Hisingsbackas Haris Skenderovic lokalfotbollens mest utdragna match. – Det är det största jag har gjort inom fotbollen, säger han.

Efter tre slocknande elljus under 80 minuter och en dubbelt avbruten match avslutades seriefinalen i division 3 nordvästra Götaland på onsdagen. Åtta minuter var allt som återstod efter att både rekordpubliken, 650 personer uppges ha tagit sig till Backavallen, och spelarna fick gå hem i förtid från Hisingsbacka-Virgo.

Virgo var spelförande i första holmgången – men när avslutningen spelades var det Hisingsbacka – och framförallt Haris Skenderovic som dominerade.

– Vi var inte nöjda med vår prestation. Virgo var hetare i måndags. Vi höjde oss rejält och många spelare klev fram, säger tränaren Keyvan Andersson.

Mötet var lokalfotbollens mest utdragna historia den här säsongen. Egentlig avspark var redan i fredags, men då regnade matchen bort. På måndagen var det elen som krånglade.

– Vi har lagt ner mycket energi på den här matchen. Alla var på plats i fredags och tokladdade unga killar fick åka hem. De hade matchen i tankarna över helgen. Sedan går lamporna tre gånger om. Det tar mycket på psyket. Men killarna var taggade nu, säger Keyvan Andersson.

"Aldrig varit med om något sånt här"

Den som fick ut allra mest av sin uppladdning var Haris Skenderovic. 21-åringen gjorde mål nästan direkt efter att matchen kom igång. Eftersom måndagens match avbröts när Hisingsbacka hade en frispark vid mittplan återupptogs spelet på samma plats. Lite tumult utbröt i Virgos straffområde efter frisparken slagits – sedan skallade Skenderovic snyggt in 1–0.

– Jag har aldrig varit med om något sånt här tidigare. Det var helt obeskrivligt att få spela en sån här match och pricken över i:et var att få avgöra. Det är det största jag har gjort inom fotbollen, säger han.

Precis som många av lagkamraterna är han född och uppvuxen i Backa, vilket gör lagets prestation i division 3 i år än större för honom.

– Nyckeln är att vi alla är vänner. Vi softar innan och efter träningarna. Vi är inte bara lagkamrater – vi är som bröder på planen, säger han.

"Ska vara varma i hjärtat"

Efter nickmålet utökade Hisingsbacka och Skenderovic ledningen till 2-0 med ett behärskat avslut. Nu leder hans lag serien med två poäng ned till Virgo på andraplatsen. Två matcher återstår.

– Vi måste vara varma i hjärtat och kyliga i skallen nu. Vi ska vara fokuserade varenda minut på träningar och matcher och ta hem det här, säger han.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.