Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/8

"Det stämmer fan inte"

Lars Lagerbäck har knappt hunnit börja sin sejour som förbundskapten för Norges landslag innan kritiken haglar mot honom. Den förre landslagsspelaren John Arne Riise har nu sågat det norska landslaget ordentligt. – Jag blir chockad när jag tittar på dem, säger han.

John Arne Riise är ett aktat namn i norsk fotboll. Som mångårigt utlandsproffs och 110-faldig landslagsman väger hans röst tungt i debatten i vårt grannland. Nu har vänsterbacken sågat Lars Lagerbäcks landslag ordentligt.

– Vi har inga profiler, inga som är lite annorlunda, ingen som sticker ut. Alla är precis likadana och det går inte. Jag blir chockad när jag tittar på landslaget, säger Riise.

"Det stämmer fan inte"

Kritiken kommer i den norska podcasten Toppfotball. Den förre vänsterbacken, som hade rejält glöd i vänsterfoten, menar att insatsen i 0–2-förlusten mot Nordirland i VM-kvalet var undermålig. 

– Efter matchen sa Lagerbäck att det är hans roll som tränare att spelarna har rätt inställning till matchen. Det stämmer fan inte. Om en landslagsspelare med flaggan på bröstet inte har rätt inställning till en match borde du skickas hem igen, säger han.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.