Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

"Det skulle vara en fantastisk möjlighet för oss"

Blåvitts motståndare, Ängelholms FF, drar sig ur Svenska cupen. En möjlighet är att Onsala BK, som förlorade mot ÄFF i kvalet, ersätter skåningarna. – Det skulle vara en fantastisk möjlighet för oss, säger Division 3-klubbens ordförande Johan Gometz till GP.

IFK Göteborgs premiärmotståndare i Svenska cupens gruppspel, Ängelholms FF, har valt att dra sig ur turneringen. Det meddelade Svenska Fotbollförbundets tävlingsnämnd under onsdagen. Det är ännu inte klart om tävlingsnämnden kommer att ersätta Ängelholm med ett annat lag i gruppspelet eller om gruppen endast kommer att bestå av tre lag. Men om krisklubben ersätts - finns det en chans att Onsala BK, som nyligen tagit klivet upp från divison 4 till division 3 sydvästra Götaland, kliver in i grupp 3 tillsammans med Blåvitt, IK Sirius och Arameiska-Syrianska. 

– Den gruppen vinner vi, säger Onsala BK:s ordförande Johan Gometz och skrattar. 

Han fortsätter: 

– Nej, men jag tycker det vore rimligt att det blir vi som får den platsen. Vi åkte ju ut mot Ängelholm i kvalet och då borde vi väl också bli ersättarna? Jag hoppas verkligen att förbundet tänker så, och ger oss den här chansen, i ställer för att bara stryka ett lag. Det skulle betyda så mycket för vårt lag. Vi har många unga och talangfulla spelare, tänk vilken chans det skulle vara för dem att få möta IFK Göteborg.

Har förbundet hört av sig till er, om att det skulle kunna bli så? 

– Nej, inte vad jag vet, men som sagt, jag hoppas verkligen att vi får chansen. När vi spelade mot Ängelholm förlorade vi stort siffermässigt, men vi var med i den matchen spelmässigt. Vi hade många riktigt bra chanser och deras målvakt fick göra flera fina räddningar. Då spelade vi i division 4 och ÄFF i superettan, och då var vi ändå med. Det skulle vara inspirerande att få mäta sig med Blåvitt. 

Men är ni spellediga den 18 februari då...? 

– Haha, det finns typ ingen match i världen som vi inte skulle kunna flytta för att få spela den här matchen. Vi ska inte ta ut någonting i förskott, men vi är eld och lågor över det här beskedet, vi håller tummarna. 

Ängelholm besegrade Onsala i kvalmatchen till Svenska cupen med 6-0. 

Svenska Fotbollförbundets tävlingsnämnd ska ha ett möte på torsdagsmorgonen om hur de kommer agera.