Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

"Det skulle gynna min utveckling"

Blåvitts sportchef Mats Gren har öppnat för att klubben kan tänka sig att låna ut Lawson Sabah. Ett förslag spelaren själv ställer sig positiv till. – Om ett intressant alternativ dyker upp skulle det vara bra för min utveckling, säger talangen.

I fjol fick Lawson Sabah periodvis stort förtroende av tränare Jörgen Lennartsson. Men den här säsongen har innermittfältaren, i takt med att nyförvärv som Abdul Razak och Mix Diskerud kommit in, hamnat längre ner i hierakin och under våren har talangen för det mesta fått nöta bänk. Så här långt har ghananen endast gjort två inhopp i årets allsvenska. 

Samtidigt är klubben tydliga med att man på lång sikt har stor tro på Sabah. Därför öppnade sportchef Mats Gren nyligen för att Blåvitt skulle kunna tänka sig att låna ut spelaren under den resterande delen av säsongen. 

LÄS MER: Blåvitt vill låna ut talangen: "Många som vill ha honom"

– Vi känner att han behöver speltid, sa sportchefen Mats Gren till GP häromdagen. 

Och Lawson Sabah själv är inte oäven för att lämna på lån. 

– Alla spelare vill spela. Och får du inte göra det är det klart att du blir lite besviken. Vi har en del skickliga spelare på min position som står högre upp än mig för tillfället. Att jag då ska vara här känns... jag menar, får jag inte några chanser att spela så är ett lån en bra möjlighet för mig. 

"Det skulle gynna min utveckling" 

Han fortsätter: 

– Kan jag komma till en klubb där jag får speltid och stort förtroende skulle det gynna min utveckling. 

Men än så länge har han inte hört något från vare sig sin agent eller Blåvitt om vilka klubbar som är intresserade av en sådan lösning. 

– Nej, jag har inte hört någonting alls. 

Samtidigt är han medveten om att det snart kan öppnas möjligheter på det centrala mittfältet i IFK Göteborg. Abdul Razak har själv bekräftat att han inte trivs med tillvaron i klubben och Mads Albaek flyttar snart till Kaiserslautern. 

– Förhoppningsvis kommer det ge mig större möjligheter till speltid att Mads lämnar. Men han har betytt mycket för mig. Jag är glad för hans skull, flytten blir bra för honom, men vi kommer sakna honom här. Otroligt mycket.