Björn Andersson skadade höften under fredagens träning.
Björn Andersson skadade höften under fredagens träning.

"Det ska inte vara någon fara till på söndag"

ANNONS
|

Gais har hemmapremiär på söndag och tränade näst sista passet inför matchen mot Gif Sundsvall, i solskenet på Gaisgården på fredagseftermiddagen. Förutom skadade Gabriel Altemark-Vanneryr var alla med ute på planen, men Adam Eriksson testade sin fot på egen hand tillsammans med fysioterapeuten Lars Göthfelt.

Men i slutet av träningen fick Björn Andersson en smäll på höften. Mittbacken grinade illa och haltade under den sista delen av träningen men kunde fullfölja passet. Efteråt lindades höften rejält.

– Jag sprang ihop, höft mot höft, och då domnade benet bort. Obehagligt, styrkan i benet försvann och jag har ont runt höften. Jag tror att det är en smäll på nerven, men det ska inte vara någon fara tills på söndag, säger Björn Andersson.

ANNONS

Lars Göthfelt gav också lugnande besked efter träningen.

– Han har ont och det kommer han säkert ha på söndag också, men det är ingen fara, säger Gais fysioterapeut.

Däremot dröjer det ett tag innan nyförvärvet Gabriel Altemark-Vanneryr är tillbaka i spel. Anfallaren saknades på fredagsträningen då han är i Stockholm på sin vidareutbildning som polis, men i morgon är han tillbaka i fotbollsträning.

– Sedan får vi successivt varva in honom eftersom. Han är ju väldigt långt efter medicinskt, han har ju inte varit med i fotbollsträning. Han fick ju en känning när han testade att träna och det är ju en varningssignal till att han inte är redo ens för full träning, säger Göthfelt.

ANNONS