"Det lutar åt Häcken"

ANNONS
|

När GP pratade med Elfsborgs klubbdirektör Stefan Andreasson på fredagseftermiddagen bekräftade han att Elfsborg och Häcken är överens.

- Jag och Sonny Karlsson (sportchef i Häcken) är överens om att vi skall lösa det här. Sedan är det upp till Martin att bestämma sig.

- Det lutar åt Häcken, medger Martin Ericsson. Allt är färdigförhandlat och detta känns bra för mig, fast än är inget påskrivet.

Ericssons kontrakt med Elfsborg går ut efter den här säsongen, men nu handlar det om ett lån fram till sommaren. GP tror att Ericsson presenteras som Häckenspelare på måndag, och att han delvis är tänkt som ersättare till långtidsskadade defensive mittfältaren Jonas Bjurström.

ANNONS

Martin Ericsson kom 2009 från danska topplaget Bröndby. Mittfältaren spelade 21 allsvenska matcher, varav 18 från start, 2010 och 16 (tio från avspark) 2011 för Elfsborg. Nu kanske konkurrensen på mitten är lite för tuff, inte minst sedan Boråslaget värvat norrmannen Joackim Jörgensen.

Martin Ericsson kom 2001 till IFK Göteborg från Brage och flyttade till Aalborg i Danmark 2004. Två år senare flyttade han till Bröndby, där han bland annat blev cupmästare 2008.

ANNONS