Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

1/3

"Det kommer vara inspirerande"

Tom Pettersson lämnade IFK Göteborg för spel i Östersund – nu ser han fram emot att gästa sitt gamla lag. – Det är extra speciellt såklart. Det var ju ändå mitt hem under två år, säger försvararen.

Det blir ett kärt återseende när Östersund gästar Gamla Ullevi och IFK Göteborg. Efter en säsong i Jämtlandslaget får nämligen Tom Pettersson för första gången besöka sin gamla hemmaarena.

– Det är extra speciellt såklart. Det var ju ändå mitt hem under två år och jag känner de flesta i laget. Sen är det ju en av de tuffaste bortamatcherna på hela året, så det kommer vara inspirerande, säger Pettersson.

Vad gör det till en så svår match?

– De har ju ett superbra självförtroende på hemmaplan och publiken i ryggen. Så när motståndarna vet att det är en tuff bortamatch får de lite gratis också, men förhoppningsvis har vi lämnat den respekten bakom oss.

Är det några du ser extra fram emot att möta?

– Smedberg och Salomonsson är ju alltid roliga att möta, sen ska ju "Dalle" (Erik Dahlin) stå i mål. Det blir ju kul!

"Har varit otroligt inspirerande"

För Östersund, allsvenskans nordligaste lag, har det inte bara blivit en hel del resande inom landet. Det har även bjudits på ett succéartat Europaäventyr – där man slagit Hertha Berlin (Bundesliga) och spelat lika mot Atletic Bilbao (La Liga).

– Den började ju i våras när vi vann Svenska Cupen, sen har det ju varit fruktansvärt roliga matcher som vi fått spela. Det har varit otroligt inspirerande för oss, vi bara rider på framgångsvågen och surfar på självförtroendet just nu.

Hur har kontrasterna mellan allsvenskan och Europa League varit?

– Det är ju alltid motståndare som man respekterar på andra sidan, det har mer varit svårt att ställa om fysiskt och psykiskt för matcher. Det har vi inte klarat av riktigt som vi velat.

Känner du att ert spel i Sverige blivit lidande?

– Vi har ju inte gått lika bra i allsvenskan som vi tycker att vi borde ha gjort, vi hade velat spela bättre och tagit fler poäng. Det har vi inte klarat av riktigt som vi velat.