Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Foto:Bildbyrån

"Det kommer bli ett enormt tryck"

De svenska spelarna hade knappt hunnit fira segern innan tanken på returen tog över. Förberedelserna med mat och fokus började direkt. – Vi har redan börjat med det, säger Sebastian Larsson en timme efter slutsignal.

De sprang som maratonlöpare, kämpade mot tekniskt överlägsna motståndare – och fick med sig 1-0 till Milano på måndag. Där förväntar sig de svenska spelarna en inramning utöver det vanliga.

– Det kommer bli ett enormt tryck. Det måste vara en domare som är stark nog som dömer, säger Sebastian Larsson. 

– Det blir en väldigt tuff bortamatch. Det kommer bli tryck där och italienarna kommer vara taggade för revansch, säger Victor Nilsson Lindelöf. 

Förberedelserna för matchen lät inte vänta på sig. 

– Vi var noggranna nu efteråt. Vi började rehaben i omklädningsrummet med att få behandlingar och bada isbad. Vi hade redan satt upp en tydlig plan för hur vi skulle återhämta oss redan innan, säger Sebastian Larsson. 

"Det är bara paus i matchen"

Personligen drack veteranen, som gjorde sin 95:e landskamp, en proteinshake och tog en munsbit pizza innan han mötte pressen. Han kan behöva all återhämtning han kan få. En rejäl krampkänning skapade problem mot matchslutet. 

– Det är så det ska vara. Man ska ta ut sig i sådana här matcher. Nu ska jag trycka i mig så mycket käk jag kan, säger Sebastian Larsson. 

Hur ser du på era möjligheter att ta dig vidare?

– Det är bara paus i matchen. Vi är nöjda att vi leder med 1-0 men det blir ingen lätt uppgift. Vi har bevisat vad vi kan mot bra motstånd och vi måste vara likadana där nere.