Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

1/3

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

"Det hjälper inte att gräva gropen djupare"

Peter Abrahamsson har varit en av allsvenskans bästa målvakter – nu laddar han om efter två bottennapp med tio insläppta mål. – Det hjälper inte att älta det. Man måste ju se framåt och vara beredd på nästa match.

Att göra mål på BK Häcken 2017 har varit en tuff uppgift. Ett av allsvenskans absolut bästa försvar, blandat med en trygg målvakt gjorde att laget från Hisingen, efter 23 omgångar, hade släppt in minst antal mål. 

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Sen avlöste bottennappen varandra. På två matcher fick målvakten Peter Abrahamsson, en av allsvenskans bästa målvakter, fick se tio bollar susa förbi.

– Det hjälper ju inte att gräva gropen djupare. Det är bara att se framåt, säger målvakten som inte på något sätt kan klandras för målfesterna.

Hur går man vidare efter en förlust som den mot AIK (6-1 på hemmaplan)?

– Det är klart att det tar lite hårdare på det sättet vi förlorade på, men det hjälper inte att älta det. Man måste ju se framåt och vara beredd på nästa match.

– Nu är det bara att hitta känslan på träningarna igen och analysera vad man kunde gjort bättre.

Vad kunde du gjort bättre?

– Räddat någon boll i alla fall, skrattar Peter Abrahamsson innan han fortsätter:

– Nej men det är kanske något mål som jag får ta på mig, där vi kanske hade haft ett annat utgångsläge om jag räddat.

"Så dåliga kan vi nog inte ha blivit"

Men trots storförlusterna mot Norrköping (4-1) och AIK (1-6) är Peter Abrahamsson optimistisk, med all rätt. I skrivande stund ligger man på en fjärdeplats i tabellen, är näst bäst i allsvenskan när det kommer till insläppta mål och har häng på en fjärdeplats i tabellen.

Så det finns ingen idé att gräma sig över två bottennapp.

– Lite så är det väl. Mot Elfsborg, två matcher tidigare, gör vi ju en av våra bästa matcher för säsongen. Sen mot AIK gör vi kanske vår sämsta på väldigt länge och så dåliga kan vi nog inte ha blivit inom två matcher.

Nästa match för Häcken är borta mot Östersund.