Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

"Det har varit jobbigt som fan"

Trots en tung tid privat stod Erik Johansson för en suverän match när FC Köpenhamn spelade 0-0 mot Leicester i Champions League. – Det har varit jobbigt som fan. Fotbollen blir en slags terapi, säger mittbacken till Sportbladet.

FC Köpenhamn stod för en ny stabil insats i Champions League när man nollade de engelska Premier League-mästarna Leicester på Parken. Och det var danskarna som klart närmast segern i 0-0-mötet där flera svenskar imponerade. 

Mittbacken Erik Johansson, som sedan EM i somras har nobbat det svenska landslaget, var en gigant i backlinjen där han höll engelsmännen storstjärna Jamie Vardy i schack. Extra imponerande med tanke på att Johansson har haft en tung tid privat, och fått ledigt av klubben i två dagar. 

– Det har varit jobbiga besked om vänner. Det har varit en tung vecka. Men det var skönt att få spela fotboll och tänka på annat, säger Erik Johansson till Sportbladet.

Försvararen vill dock inte gå in mer på vad det handlar om. 

– Men det har varit jobbigt som fan. Fotbollen blir en slags terapi.

Nu vill Johansson blicka framåt mot FCK:s nästa möte i Champions League, hemma mot Porto. En match som närmast blir en final om andraplatsen bakom Leicester i gruppen. Vinner FCK den matchen är man förbi portugiserna med en omgång kvar att spela. Och hemma i Köpenhamn är danskarna erkänt starka. Under de senaste tio åren har storlag som Barcelona, Juventus och Manchester United fått lämna den danska huvudstaden utan seger. 

– Det är något speciellt när man går ut här. Det känns verkligen som en hemmaborg, säger Johansson.