Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Foto: Bildbyrån

"Det har varit en jävligt gumpig resa"

IFK Göteborgs ordförande Frank Andersson såg inte avslutningen, klubbens vice ordförande Mats Engström analyserar säsongen så här: – Det bästa med fotbollen är att det alltid kommer en ny säsong.

Han var, som övriga i IFK:s styrelse, nedstämda över den svaga avslutningen av allsvenskan. Det var inte så här, med tre raka förluster, det skulle sluta.

– Vi får se och lära av denna säsong för att komma tillbaka bättre 2018. Sedan kan man konstatera att det inte har varit en resa som har slutat på den nivå vi har hoppats, säger Mats Engström.

– Det har varit en jävligt gumpig resa hela säsongen. Sedan finns det saker att ta fast på när vi tittar framåt. Vi har 19 akademispelare som har varit på ungdomslandslagsläger, vi har fler ungdomsspelare som har fått debutera i A-laget än någonsin. I dag hade vi tre killar på bänken som var helt nya. Det är det man får ta fasta på till nästa säsong, säger Mats Engström.

Vilket ansvar har ni i styrelsen för den här säsongen?

– Alla har sitt ansvar. Både på och utanför planen har det varit jävligt gumpigt. Styrelsens mål är att skapa så bra förutsättningar som möjligt för laget att komma fram. Det kan man konstatera att vi har inte lyckats fullt ut med. Alla har ett ansvar.

Finns det något du tycker att ni borde ha löst på annat sätt?

– Det kan jag inte säga nu. Det viktigaste är att sätta sig ner och analysera säsongen när den färdig. Det finns positiva bitar. Det finns negativa bitar vi skall undvika till nästa säsong.