Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

”Det har varit bra tryck”

IFK Göteborg är känt för att ha en av Sveriges största supportergrupper. Men när det vankas cupmatch i Landvetter ligger de i lä. Landvetter sidan har med bara timmar kvar till match sålt fler biljetter till sin sektion än vad Blåvitt gjort till sin.

Landvetter IS har investerat både pengar och tid i att bygga upp rejäla läktare till cupmötet med IFK Göteborg på onsdagskvällen. Mellan 5000 och 5500 platser finns tillgängliga på Landvetter IP och redan nu har samtliga 2300 platser på hemmalagets sektion fyllts.

– Våra biljetter har sålt slut fort, man får givetvis köpa vilken sida man vill men Landvetter-folket har slutit upp. Det är bra tryck. Vi hade räknat med 1500, så det är lite mer än förväntat, säger Fredrik Majkvist som har varit med i Landvetters projektgrupp kring matchen.

IFK Göteborg har efter eget önskemål tilldelats cirka 3000 platser – men bara 1100 av dessa var fyllda på onsdagsförmiddagen.

– De ligger starkt efter, skrattar Fredrik Majkvist.

Landvetter uppmanar folk att komma i god tid inför avsparken 18.30.

– Det är jättebra att komma i tid. Man kommer in snabbare om man köper förköp och det är 50 kronor billigare. Själva hanteringen blir mycket enklare om alla köper förköp, säger Bob Clausen som sitter i klubbens styrelse.