Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

"Det har inte varit lika spänt senaste veckan"

Dalkurd bara behöver bara en poäng mot Gais för att säkra allsvenskt avancemang. Men i Grönsvart funderas det inte särskilt mycket på motståndarnas förutsättningar. – Vi måste göra jobbet oavsett, säger Luka Mijalejvic.

En seger för tredjeplacerade Trelleborg borta mot IK Frej på fredagskvällen hade inneburit att tabelltvåan Dalkurd hade behövt trumma på för fullt mot Gais för att hålla undan för skåningarna och nå allsvenskt avancemang. Men TFF fick bara med sig 2-2 från mötet på Vikingavallen och därmed räcker det nu med ett oavgjort resultat för Dalkurd när Grönsvart kommer på besök till Borlänge på lördagseftermiddagen. 

Luka Mijaljevic, höll ett öga på matchen mellan TFF och Frej men anfallaren lägger ingen större vikt vid att Dalkurd nu endast behöver en poäng i stället för tre. 

– Resultatet i den matchen har inte någon betydelse för vår uppladdning. Det ändrar inte särskilt mycket för oss, vi måste ändå fortfarande gå ut och köra för fullt. Vi måste göra jobbet oavsett, säger 26-åringen som med sitt 2-1-mål i den 92:a minuten mot Norrby senast sköt ett pressat Gais upp på säker mark, åtminstone tillfälligt.

"Mer avslappnat i gruppen" 

Men superettan-kontraktet är fortfarande inte i hamn. Skulle det bli seger mot Dalkurd ser det ljust ut, men blir det noll poäng väntar med största sannolikhet en direkt avgörande match mot Varberg hemma i sista omgången. Där både Atleterna och hallänningarna kämpar för nytt kontrakt och för att undvika negativt kval. 

– Förutsättningar är ungefär samma som inför Norrby. Vi behöver poäng, helst alla tre. Och vi vet att det kommer bli skittufft, för vi möter troligtvis seriens mest bollskickliga lag, på deras hemmaplan. Det kommer bli rejält svårt, säger Mijaljevic om Dalkurd. 

Han fortsätter: 
– Sedan blir kanske detta inte en måstematch på samma sätt som det vi kände inför Norrby. Skulle vi förlora mot Dalkurd har vi ändå allt i egna händer mot Varberg, så det är inte samma press nu. 

Och han menar att segern mot Boråslaget har betytt mycket för laget. 
– Det har varit lite mer avslappnat i gruppen den här veckan, inte riktigt lika spänt som det var innan Norrby-matchen. Så det har känts bra, men samtidigt, är det som har hänt glömt. Nu är det nya tag, ny match, nya förutsättningar, och varje match lever sitt eget liv. Nu är det bara jobba på här det sista, hela vägen in i kaklet. 

Han fortsätter: 
– Förhoppningsvis har vi bara två matcher kvar av säsongen. Vi ska greja detta.