Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/7

"Det här ser man bara några gånger per årtionde"

Monacos 18-årige Kylian Mbappe briljerade mot Manchester City. Efter Champions League-åttondelsfinalen hyllades han stort. – Det här ser man bara några gånger per årtionde, säger Viasats expert, Erik Niva.

Monaco hade stundtals lekstuga med Manchester City och lyckades trots ett tufft utgångsläge vända åttondelsfinalen mot den engelska tungviktaren. Efter 3-1 i matchen slutade mötet totalt 6-6 men fransmännen gick vidare på fler gjorda bortamål än City. En som glänste ordentligt i segermatchen var Monacos supertalang Kylian Mbappe. 

18-åringen satte dit 1-0 redan efter åtta minuter och fortsatte hela tillställningen igenom att vara ett ständigt hot för gästernas försvar. 

En som var mäkta imponerad av ynglingens insats var Viasats expert, Erik Niva. 

– Det är inte bara målen han gör, det är det kompletta bidraget. Hans sätt att behärska det allra mesta, säger experten i Viasats sändning innan han fortsätter: 

– Det är något visst med den här typen av tonårsforwards som bara exploderar på den stora scenen.

Jämförs med Ronaldo 

Och Niva var inte färdig där. I Mbappe tycker han sig se något utöver det vanliga - och experten kunde inte låta bli att jämföra teknikern med en rad tunga legendarer. 

– Man minns på 90-talet när den förste Ronaldo kom fram i PSV och skapade den här typen av känslor i ännu större utsträckning. Sen kom Patrick Kluivert som 18-åring i Ajax. Sedan rusade Michael Owen och Wayne Rooney in efter det. Det är bland de namnen vi ska räkna in Kylian Mbappé.

Han fortsätter: 

– Vi ska inte diskutera vad han kommer att uträtta, utan på sättet han spelar här och nu som 18-åring i en åttondelsfinal i Champions League mot det som borde vara europeiskt toppmotstånd. Det ser man bara några gånger per årtionde.